Dansk Camping Union har kåret Mazda6 med 2.0-liters dieselmotor til Årets Campingtrækker 2009.

Juryen bestod af tre repræsentanter for Dansk Camping Union samt to erfarne motorjournalister. Juryens begrundelse for at vælge Mazda6 var blandt andet, at "den har en rigtig godt afstemt undervogn, der gør Mazda6 god og stabil på landevej og særdeles sikker i alle reaktioner i kritiske situationer". En god motor med godt kraftoverskud og et højt komfortniveau var også blandt grundene til at vælge Mazda6.

Kåringen fandt sted på FDM Sjællandsringen efter to dages intensiv testkørsel af syv forskellige kandidatbiler. Hver enkelt af disse biler har tidligere været på en ugelang test hos DCU, så den afsluttende test havde mere karakter af en gruppetest, hvor de deltagende biler blev kørt under nøjagtig samme forhold.

På testens første dag blev alle bilerne med samme type campingvogn på krogen kørt på en rute, hvor danske campister normalt bliver udsat for stor belastning af vogntoget og/eller af kraftig vind. På dagen for selve kåringen foregik testkørslen på FDM Sjællandsringen, hvor bilernes opførsel i kritiske situationer blev undersøgt under kontrollerede forhold.

Resultatet af testarbejdet var en overbevisende sejr til Mazda6, der opnåede 40 point foran Citroen C5 med 28 point og Subaru Outback med 23 point.