Min første bil

Brian-bil med sjæl

Martin Thorborg, én af internet-successen Jubii’s grundlæggere, har efterhånden ejet flere af de dyre biler i luksusklassen. Men han havde langt større køreglæde da han var 18 år, gik på Lyngby Handelsskole, og fungerede som taxachauffør for klassekammeraterne i en lille bil, som senere blev stjålet under mystiske omstændigheder.

”Min første bil fik jeg som 18-årig. Det var en Morris Clubman 1100 – en spændende bil i forhold til prisen. Den var toptunet, i perfekt stand og kunne køre 160-170 km i timen. En rigtig fræk og nuttet lille Brian-bil som kørte godt og var nem at reparere. Og for at tjene penge til benzinen kørte jeg rundt og samlede klassekammerater op på vej til skole,” husker Martin Thorborg.

Han indrømmer, at han også fik installeret et horn der lyder som et maskingevær. Og at han og kammeraterne havde stor morskab ud af at skræmme livet af folk, når de overhalede for fuld fart og hornet i bund.

”Det var ufatteligt morsomt men meget Brian-agtigt. Det er jo også 15 år siden,” understreger han brødebetynget.

Mystisk indbrud
Martin Thorborg var tæt på at miste det nyerhvervede kørekort da han blev stoppet af politiet for at køre 130 km i timen ned ad Bagsværd Hovedgade:
”Jeg var dødtræt og på vej hjem fra arbejde, da bilisten foran mig tabte en attache-mappe han havde glemt på taget af sin bil. Jeg samlede den op og kørte efter ham – han havde selvfølgelig fået et godt forspring. En Volvo stationcar blinkede det lange lys, og jeg tænkte ’sikken en idiot som prøver at overhale mig i den fart.’ Jeg burde selvfølgelig have regnet ud, at det var en politibil,” siger Martin Thorborg. En sitrende vred politibetjent skiftede brat humør da han hørte om attachémappen, og lod den unge fartbølle aflevere den på hittegodskontoret. Mappens indehaver viste sig at være direktør for et tegneserieforlag, så Martin Thorborg indkasserede et års forbrug af tegneserier i stedet for en fartbøde.

Den lille bil lagde også hjul til en drengeskitur til Schweiz, inden den blev stjålet under mystiske omstændigheder:
”Jeg nåede kun at have bilen halvandet år inden den blev stjålet fra mine forældres garage. Det var en lukket garage for enden af en blind vej, så tyvene har virkelig gjort sig anstrengelser for at stjæle så lille en bil,” siger Martin Thorborg.

”Bilen dukkede aldrig op igen. Men noget tid efter købte én af mine venners kammerater en Morris Clubman – og han opdagede at det faktisk var min gamle bil,” siger Martin Thorborg. Forsikringspengene var udbetalt, så Martin Thorborg fik aldrig sin bil igen.”Der gik rygter om en Morris-mafia, som fuskede med registreringsattesterne og solgte bilerne videre til en høj pris. Jeg var ked af at miste min bil så brat, uden af få sagt pænt farvel - men alligevel glad for at en anden fik lejlighed til at køre rundt i den.”

Køreglæde
På den følelsesmæssige skala ligger Morris Clubmanen i top blandt de 10 biler Martin Thorborg har ejet. Selv om det krævede sin mand at køre den lille bil uden servostyring og med bremsestyring.

”Det var hårdt arbejde at køre den, men det er netop charmen ved en gammel bil - den larmer og kræver årvågenhed at køre,” siger Martin Thorborg og fortsætter:

”Jeg har haft mange biler siden, og det er da dejligt med nye biler der bare starter når man drejer tændingsnøglen. Jeg ville bestemt ikke bytte. Men man finder ikke samme sjæl i de nye som i en gammel bil man skal ud og slå løs på før den starter.”

Martin Thorborg er dog rigtig glad for den Mercedes 300 stationcar han har i dag. Det er en frikørt taxa, og Martin Thorborg føler han kører rundt på business class. Han forlader direktørstolen hos Jubii til august og kommer derefter til at tilbringe endnu flere timer på landevejen på vej til de foredrag om ledelse han vil indlede karriereskiftet med. Han er efterspurgt, og holder allerede nu 3-4 foredrag om måneden. Mercedesen er ligger i top på den fornuftsmæssige skala. I cyberspace kører Martin Thorborg dog igen den simple model. Hjemmesiden www.thorborg.dk vidner om forkærlighed for det enkle og uprangende – markedsføringsmæssigt mere en Morris Clubman end en Mercedes..