Søndagstur med manér

Peter Lund Madsen, bedre kendt som ’Hjerne Madsen,’ er ikke bilentusiast. Men den første bil har han stadig, og den spiller en særlig rolle i hans tilværelse. En gammel Mercedes som er blevet pudset, poleret og renoveret i mere end et årti. Og som mest bruges til at køre søndagstur i skoven.

”Jeg købte min første bil i 1990. Den stod i en have i Hornbæk, og det var præcist sådan en bil min kone og jeg ledte efter. Det var en Mercedes 190 B fra 1963. I dag er det dog blevet en Mercedes 230, for den har fået ny motor,” fortæller Peter Lund Madsen.
Han er absolut ikke bilfanatiker, men betragter mere bilen som et hobbyprojekt. I den dyre ende, vel at mærke:
”Vi har arbejdet på bilen i over 10 år, dels ved egen kraft og dels ved hjælp af eksperter. Bilen er i perfekt stand. Det er ikke måden man skal gøre det på – købe en gammel bil og selv sætte den i stand. Det har været dyre timer. Men også meget glade timer,” understreger Peter Lund Madsen.

Fælles projekt
Statistisk set er der nok flere mænd end kvinder der besidder det særlige gen, som giver drivkraft til at bruge timer, dage, weekender eller ligefrem hele ferier på at skrue, justere og polere på det firehjulede hjertebarn. Men den hvide Mercedes har særstatus hos familien Lund Madsen, og Peter Lund Madsens hustru har brugt lige så mange timer på at forskønne bilen som han selv:
” Vi ville gerne have en gammel bil, og det er et fælles projekt. Vi er så glade for bilen, at vi engang holdt fødselsdagsfest for den i garagegården, hvor den står parkeret. Nogle udlændinge, som for nylig var flyttet til Danmark, blev helt dårlige og synes vi var meget mærkelige – de kunne ikke forstå man holder fødselsdag for biler,” husker Peter Lund Madsen. Der har også været udtryk for en del misundelse i garageanlægget. Ikke fordi ægteparret Lund Madsen har én af anlæggets flotteste biler - men fordi de aldrig skændes og deler arbejdet lige, når bilen skal gøres i stand.

Store dage
Selv om den hvide Mercedes er i næsten perfekt stand, er den ikke til hverdagsbrug. Mest fordi antallet af regnvejrsdage reducerer muligheden for at køre en søndagstur i skoven hver weekend. Og Peter Lund Madsens stemmeføring bliver helt nervøs ved tanken om at udsætte bilen for regnvejr:
”Vi er nærmest ved at gå i panik, hvis det begynder at regne under en køretur. Bilen må ikke blive våd, og står i garage hele vinteren.”

Men selv om det ikke er så tit, den hvide Mercedes vækkes af sin tornerosesøvn, er det ventetiden værd. ”Det er en dejlig oplevelse at køre korte ture eller søndagstur. Bilen er meget smuk og de 120 hestekræfter der giver den helt specielle mercedeslyd. Så det er store dage,” slutter Peter Lund Madsen.