Luksusbil med startvanskeligheder

Jan Monrad er glad for biler, fordi de løser et konkret transportbehov for en entertainer, der har hele Danmark som arbejdsplads. Men en del af de mange biler han ejet har også fået særstatus i hans hjerte.

Som den specialbyggede Volvo 850 han for nylig var nødt til at skille sig af med, fordi de alt for mange hestekræfter fik den til at ’løbe løbsk’ som en anden racerbil. Tre fartbøder blev det til inden hurtigsprinteren blev udskiftet med en mere lydig Toyota.

Jan Monrads allerførste bil inviterede til gengæld ikke til hurtigkørsel. Faktisk var han glad når den overhovedet ville starte. Men bilen har en ophøjet plads blandt de gode minder fra starten af hans karriere:

”Jeg var 26 år, og Søren Rislund og jeg var begyndt at turnere med vores shows rundt omkring i landet. Det var nødvendigt med en bil. Jeg havde ikke råd til det store, men købte en gammel, lyseblå Volvo 210 stationcar. Den kostede 10.000 kr.,” fortæller Jan Monrad.

Stædig kamel
Selv om bilen var gammel var det et luksuriøst køretøj for Jan Monrad:”Bilen var meget flot. Model 210 blev lavet før Volvo Amazon og kan dateres helt tilbage til midten af 1960’erne. Den var beklædt med paneler af træfinér indeni - og så brummede dem som en rigtig bil,” husker Jan Monrad.

Bilen var dog ikke altid villig til at bringe komikerduoen Monrad & Rislund frem til én af de mange optrædener rundt omkring i landet.”Den opførte sig som en stædig kamel, hvilket var noget uheldigt når vi skulle optræde. Selv om jeg ikke er teknisk kyndig, fandt jeg ud af at slå på startmotoren med en gummihammer. Det hjalp lejlighedsvis,” fortæller Jan Monrad. Han insisterer på, at han var lykkelig for sin første bil - selv om den var årsag til, at han og Søren Rislund måtte lade publikum vente ved masser af arrangementer.

Falck-fan
I dag køber Jan Monrad af princip altid fabriksnye biler. Og han skifter bil hvert andet år. Derfor er der stort set aldrig brug for at tilkalde assistance eller slå løs med gummihammeren. Men han betaler med glæde sit Falck-abonnement for at kompensere for et eklatant overforbrug i sine yngre dage:

”Jeg er meget loyal mod Falck selvom jeg ikke har brug for dem længere. Jeg tegnede abonnement som ung, det var ikke dyrt og de var altid flinke til at komme til undsætning. Også selv om jeg havde brug for dem 2 gange om måneden da jeg havde Volvo 210’en.”

Monrad & Rislund er aktuelle med Cd’en ’Lorteøen Special.’ Desuden turnerer de hele foråret landet rundt med showet ’De tykke synger.’ Og de skal nok nå frem til tiden!