Simpelt, gennemskueligt og hurtigt: Betal med det samme eller finansier din nye up! online – og få den udleveret indenfor 10 hverdage. Sådan beskriver Volkswagen Danmark selv deres nyeste tiltag, hvor du har mulighed for at købe din nye bil online.

Volkswagen Danmark lancerer nemlig, som første bilmærke i Europa, direkte salg af biler online. Med ganske få klik kan man fra i dag købe sin nye bil online via Volkswagens hjemmeside http://www.volkswagen.dk/online

Volkswagens mikrobil up! er blevet en af de allermest populære biler i Danmark og gennem de seneste år har knap 50.000 danskere sat sig bag rattet af Volkswagens mindste. Nu gør Volkswagen Danmark det endnu lettere for danskerne, at købe en ny up! I takt med, at de danske forbrugere køber mere og mere på internettet har Volkswagen Danmark nemlig valgt, at bilkøbet skal gøres lige så enkelt og let tilgængeligt for forbrugerne, som en lang række andre onlinekøb er i dag.

Danskernes digitale rejse
E-handlen er de seneste år steget markant i Danmark og alene i 2016 forventes en samlet omsætning på 100 mia. kr., vurderer brancheforeningen for e-handel FDIH. ”Det er tydeligt, at de danske forbrugere køber rigtig mange varer på internettet og vi mener, at det er oplagt også at tilbyde vores kunder at købe deres bil online. Vi tror, at de danske forbrugere er modne til det nu, og at vi kan tiltrække nye målgrupper, som ikke normalt besøger en bilforretning søndag eftermiddag. Vores strategi er, at det skal være sikkert, let tilgængeligt, gennemskueligt og hurtigt at handle bil online. Kunderne skal føle sig trygge og det mener vi absolut, de kan være med vores løsning”, kommenterer Volkswagens danske direktør Ulrik Drejsig og fortsætter: ”Hos Volkswagen arbejder vi hver dag for at sikre høj kundetilfredshed. Vi ved at netop udlevering af den nye bil hos forhandleren har stor betydning for kundens samlede oplevelse af bilkøbet. Derfor vil kunderne der køber bilen online også få deres nye up! udleveret hos deres lokale Volkswagen forhandler”.

Volkswagen hæver beløbsgrænsen for dansk online handel
Med lanceringen af online bilsalg har Volkswagen i samarbejde med Nets fået hævet den danske beløbsgrænse for online handel fra de eksisterende 100.000 kr. til 150.000 kr. Ca. 75% af de danske up!-kunder køber en up! i prislejet 120.000 -130.000 kr. og derfor er det netop også up!-modeller i dette prisleje, man nu kan købe online. ”Vi har fokuseret på, at online salget skal være så simpelt og gennemskueligt for forbrugeren som muligt og derfor har vi valgt at lancere to forskellige up! med et begrænset udvalg af ekstraudstyr. Dels fordi vi fra vores data kan se, at det er netop de modeller, som langt de fleste danskere efterspørger og dels for at gøre leveringstiden så kort som mulig. I og med, at vi på forhånd kan bestille bilerne hjem til vores centrallager i Danmark, er det udelukkende indregistreringen af bilerne, klargøring og transporten der tager tid og dermed kan vi udlevere en up! købt online indenfor blot 10 hverdage”, udtaler Ulrik Drejsig.

Så let er det – betal med kort eller MobilePay
Via Volkswagen.dk/online specificerer man sin up! via få klik med motorstørrelse, farve og ekstraudstyr. Næste trin i processen er, at man bliver man bedt om at identificere sig via NemID. Dette sker, da bilen skal indregistreres af SKAT og der er derfor behov for at verificere korrekt identitet på kunden. Herefter vælger man det forsikringsselskab, man ønsker at være forsikret hos. Slutteligt vælger man den Volkswagen-forhandler, man ønsker sin up! udleveret fra. Herefter klikker man på indkøbskurven og går til betaling, proceduren er, som man kender den fra enhver anden web-shop: man indtaster sine betalingsoplysninger og handlen gennemføres. Der kan betales med MobilePay, Dankort, Visa-kort, MasterCard og American Express og kunden skal selv sørge for, at beløbet kan trækkes via den valgte betalingsform. Kunden modtager slutteligt en bekræftelse af købet på mail og bliver kontaktet direkte af den valgte forhandler for at aftale udleveringsdato – udleveringen sker indenfor 10 arbejdsdage.

Fuld retur- og fortrydelsesret: Som ethvert andet køb består der selvfølgelig også 14 dages retur- og fortrydelsesret på online købet af en up! Er bilen blevet kørt i returneres det fulde beløb modregnet 3.880 kr., der er det gebyr, der opkræves ved indregistrering af bilen og Volkswagen fratrækker 1,50 kr. pr. kilometer bilen har kørt.