I bilnørdernes himmel, Goodwood Festival of Speed, vil Jaguar Land Rover vise en prototype af deres længe ventede Defender. Men den beholder tøjet på.

I morgen valfarter omkring 200.000 gæster til Festival of Speed for at se sjældne superbiler, ikoniske racervogne og uhyrlige veteraner køre 1,86 kilometer op ad en vej ved slottet Goodwood Estate i Sydengland som The Duke of Richmond and Gordon ejer. Han afholder hvert år to af verdens største bilfester, hvor Festival of Speed er den publikumstunge med nye og gamle biler og den anden er Goodwood Revival kun for gamle biler – hvor de så til gengæld ræser mod hinanden på en racerbane. De gamle biler er fx Ferrari GTO’er, der nu om dage koster en kvart milliard kroner – altså en ret prestigefuld event.

Den britiske husbåd – Land Rover Discovery SDV6

Mere folkeligt om man vil er Festival of Speed, men også her vises der sjældne unikke vogne, fx tropper der 12 Porsche 917’ere op, og traditionen tro debuterer mange nye bilmodeller, som masserne har sukket efter.

Afslørende selfie
En af dem er den nye Land Rover Defender, som lanceres senere på året. Jaguar Land Rover tager en prototype med på Goodwood, så man kan se dyret med egne øjne – dog stadig med fotocamouflagen på. Firmaet tager også en F-type Rally med, for Goodwood-grunden indeholder også en skov op ad en bakke, hvor der bygges en rallybane på 2,5 km med et flyvehop og alting. Jaguar Land Rover vælger altså at køre F-typen som er en åben sportsvogn på grus og bakker, mens 4x4-defenderen kører ræs på hillclimb på tid. Det er jo den omvendte verden.

I øvrigt er Defenderen måske allerede afsløret. Endda af sig selv. Et billede af instrumenthuset i vognen florerer på de sociale medier, hvor man tydeligt kan se formen på den. Se billedet herover.

Læs mere om Goodwood Festival of Speed her.

Eller se live med her fra kl. 10.00 i morgen.