Onsdag aften dannede Rodin-museum i Paris rammerne for den længe ventede præsentation af Jaguars nye sportsvogn: Jaguar F-TYPE. Et navn, der leder tankerne tilbage på den legendariske Jaguar E-TYPE og dermed også et navn, der forpligter. Den nye Jaguar F-TYPE indfrier dog alle forventninger og historiske forpligtelser. Der er nemlig tale om en smuk to-sæders sportsvogn, hvor alle krav til en topmoderne sportsvogn og mere til er opfyldt. Dette giver den nye Jaguar F-TYPE et stort potentiale til at indskrive sig som endnu et Jaguar-ikon i bilhistorien.


Det fortæller en del om ambitionsniveauet, når Jaguar vælger at kalde en ny sportsvogn for F-TYPE. Med det navn signalerer man, at man har skabt en sportsvogn, der skal indskrives i Jaguars legendariske række af sportsvogne med E-TYPE som faderen over dem alle.

Gårsdagens præsentation af Jaguar F-TYPE på Paris Motor Show viste med største tydelighed, at det ikke blot var under navngivningen af den nye sportsvogn, at ambitionsniveauet var højt. Også under udviklingen af den nye Jaguar F-TYPE har Jaguars ingeniører og designere sigtet efter at nå det ypperste.

0-100 km/t på blot 4,3 sekunder!
Det høje ambitionsniveau afspejler sig blandt andet i det nyudviklede chassis i 100 pct. letvægtsaluminium. Her har både vertikal og horisontal stivhed haft højeste prioritet under udviklingen. Det har resulteret i en unik ramme, der giver den nye Jaguar F-TYPE helt fantastiske sportsvogns-køreegenskaber – egenskaber, som er blevet testet igen og igen på den legendariske Nürburgring Nordschleife.


De enestående sportsvognsdyder kan i høj grad også tilskrives baghjulstrækket og kraftværket under motorhjelmen foran. Her finder man helt nye V6-motorer og en videreudvikling af den eksplosive 5.0 liters V8’er, der med næsten 500 hestekræfter fyrer F-TYPE af sted fra 0-100 km/t på blot 4,3 sekunder. Det nyudviklede ”Dynamic Launch Mode”-program sikrer desuden, at du kommer optimalt fra start, og herefter sørger den ottetrins - ”Quickshift”-gearkasse for, at turen mod topfarten bliver nået via ultrapræcise gearskift.

Jagerfly som inspiration i kabinen
Kabinen og instrumentbordet i den nye Jaguar F-TYPE er også et kapitel for sig. Instrumentering og knapper er udviklet med tydelig inspiration fra cockpittet i jagerfly. Samtidig er kabinen ”asymmetrisk” indrettet, i respekt for de forskellige behov man har til ergonomi og funktionalitet, afhængigt af om man sidder i førersædet eller er passager. Alt sammen er det med til at give en unik køreoplevelse – for chauffør såvel som passager.

Hos British Car Import A/S, som er importør af blandt andet Jaguar i Danmark og Sverige, er begejstringen stor ovenpå gårsdagens præsentation af den nye F-TYPE: ”Det er ikke retfærdigt at sammenligne nogen sportsvogn med den legendariske E-TYPE, der med rette betegnes som en af de smukkeste sportsvogne nogensinde. Men er der en sportsvogn, som kan tåle sammenligningen, så er det F-TYPE. Den forener på smukkeste vis mere end 75 års erfaring med at skabe legendariske sportsvogne med den allernyeste teknologi inden for udvikling og design af biler i topklasse,” siger direktør for British Car Import A/S Per H. Temmesen, der glæder sig til at præsentere F-TYPE i dens tre udgaver, F-TYPE, F-TYPE S og F-TYPE V8 S, på det danske marked.