Volkswagen introducerer W12-motor til den populære offroader

Teknologiske innovationer har gjort Volkswagen Touareg til noget ganske særligt. Den tilbyder på én gang en offroaders køreegenskaber, dynamik som i en sportsvogn og en kabine med finish og materialer som i en limousine i luksusklassen. De færreste Touareg-ejere nænner at udnytte dens store potentiale som terrængående, men den har ved mange lejligheder bevist sin duelighed til strabadserende kørsel, bl.a. i sporet af verdens hårdeste rallyløb, Dakar Rallye.

W12

Motorerne til Touareg er i forvejen præget af kraft og avanceret teknik. Nu udvides motorprogrammet med en imponerende 6,0 liters W12-benzinmotor, som yder 450 hk ved 6.000 omdrejninger i minuttet. Tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/t, og selv en virkeligt stor bil som Touareg acellererer med denne motor fra 0 til 100 km/t på kun 5,9 sekunder. Den tolvcylindrede motors maksimale drejningsmoment på 600 Nm ved 3.250 omdrejninger i minuttet sørger for, at denne Touareg har nærmest ubegrænsede kraftreserver. Kraftoverførslen sker via en sekstrins Tiptronic-gearkasse, som føreren kan lade skifte automatisk eller betjene manuelt via DSP eller ratkontakter.

CDC-luftaffjedring og firehjulstrækket 4Motion er standard til W12-motoren. Luftaffjedringen inklusiv automatisk niveaukontrol og dynamisk dæmpningsregulering giver mulighed for seks forskellige niveauer, hvoraf de fire kan indstilles manuelt med niveauforskelle fra 160 mm til 300 mm. Der er også mulighed for at regulere bilens dæmpning ved at trykke på en knap og dermed vælge mellem sportslig kørestil, højeste komfort og ekstreme offroad-egenskaber.

Kombination af en tolvcylindret motor, luftaffjedring og firehjulstræk er helt unik.

W12 Sport

Fra starten leveres Touareg W12 udelukkende i forbindelse med en såkaldt Sport-pakke, som er udviklet af Volkswagen Individual. Sport-pakken understreger Touaregs mest fremtrædende karaktertræk, kraft. Udvendigt med eksklusivt designede stødfangere i bilens farve, spoiler ved tagkanten, udvidede skærmkasser, to forkromede dobbelte udstødningsrør, mørke sideruder og bagrude og 20” Casablanca letmetalfælge med dæk i størrelsen 275/40 R20.

Den i forvejen eksklusive kabine dekoreres med lædergearknop, aluminiumsindlæg i instrumentpanelet, midterkonsollen og dørbeklædningerne samt dørfodlister af aluminium med påskriften, W12 Sport. Yderligere udstyres Touareg W12 Sport med det fuldautomatiske klimaanlæg, Climatronic, med firezoners temperaturregulering, cd-veksler i bagagerummet til seks cd’er, to kopholdere i midterarmlænet bagi samt praktisk skisæk. Når det går stærkt i svingene, holder de specielle sportsforsæder med Alcantara-læder på sidefladerne, forsædepassagererne fast.

Den ultimativt udstyrede Touareg W12 Sport produceres i et stærkt begrænset antal og kun indtil uge 22, 2005. Derefter indgår W12-motoren i det normale Touareg-program.

Volkswagen Touareg W12 Sport kan bestilles hos de danske Volkswagen Touareg-forhandlere i tre farver: reflekssølv metallic, blackmagic perleeffekt eller deepblue perleeffekt. Pris som van på gule plader - ekskl. moms og inkl. afgift - er 698.358 kr. Som personbil på hvide plader koster den 2.113.937 kr. (priser pr. februar 2005).