Den kraftigt opdaterede Mazda6, der for nylig blev vist på biludstillingen i Los Angeles og efterfølgende i Geneve, har nu premiere hos de danske Mazda-forhandlere. Mazda6 kan i 2015-udgaven kendes på en mere markant kølergrill samt avancerede Full LED-forlygter med en ny udformning på de fleste modeller. Indvendigt er ændringerne mere omfattende, idet hele interiøret er blevet komplet redesignet, så det nu fremstår endnu mere eksklusivt.

Teknisk er der også sket en del, idet Mazda6 har fået en ændret afstemning af undervognen og forbedret støjisolering. Derved skulle Mazda6 være endnu mere komfortabel og samtidig have bevaret sine dynamiske køreegenskaber. Som noget nyt kan Mazda6 også leveres med firehjulstræk. Priserne for den opdaterede Mazda6 Core starter fortsat ved 300.000 kr. på trods af de mange forbedringer. Mazda6 Vision og Optimum stiger med henholdsvis 10.000 kr. og 15.000 kr. men får også et væsentligt forbedret standardudstyr.

Helt nyt interiør
Den mest gennemgribende ændring i Mazda6 er sket indvendigt. Mazda har valgt at give hele instrumentpanelet og midterkonsollen et nyt design med et meget eksklusivt materialevalg. Instrumenterne er nye, selve instrumentpanelet er blevet lavere, og en ny 7” farveskærm har fundet plads højt oppe i førerens synsfelt i Mazda6 Vision og Optimum. I midterkonsollen er den traditionelle håndbremsearm blevet erstattet af en kontakt til den elektriske håndbremse, og det har skabt mere aflæggeplads.

Xenon erstattes af LED
Opdateringen af Mazda6 betyder også en overgang til en ny forlygtegeneration, idet Xenon-lygterne erstattes af de såkaldte full LED-forlygter. Full LED betyder, at såvel kørelyset som nær- og fjernlyset levereres af meget klart lysende dioder.

De nye LED-lygter i kombination med dynamisk kurvelys bliver standard i Mazda6 Vision, mens en endnu mere avanceret udgave bliver standard i Mazda6 Optimum. Her er lygterne delt ind i segmenter, der kan blændes op og ned enkeltvis og således lyse udenom andre trafikanter. På den måde kan man køre med det lange lys en stor del af tiden – uden at blænde mod- og forankørende.

Mere avanceret sikkerhedsudstyr
I forbindelsen med opdateringen har Mazda6 fået endnu mere avanceret sikkerhedsudstyr, selvom den allerede var godt udrustet på det punkt. Den hidtidige blindvinkelalarm kaldet Rear Vehicle Monitoring er erstattet et nyt system med navnet Blind Spot Monitoring, der også indeholder en ny funktion, Rear Cross Trafic Alert. Systemet advarer mod tværgående trafik, når man eksempelvis bakker ud af en parkeringsbås, og er standard fra Mazda6 Vision.

Autobrems-systemet, Smart City Brake Support, er fortsat standard fra Vision, mens det i Optimum er blevet udvidet til også at virke, når man bakker. Mazda6 Optimum har også fået Lane Keep Assist, der aktivt hjælper med at rette bilen op, hvis den overskrider vejstriberne utilsigtet og er ved at forlade vejbanen. En anden nyhed i Mazda6 Optimum er ”Driver Attention Alert”, der ud fra forskellige parametre vurderer, om føreren har brug for en pause.

Uændret motorprogram, mulighed for firehjulstræk
Motorprogrammet til Mazda6 er uændret, så man stadig kan vælge mellem to varianter af en 2,0-liters benzinmotor med henholdsvis 145 hk og 165 hk samt en 2,5-liters benzinmotor med 192 hk. Derudover er der to 2,2-liters dieselmotorer med 150 hk og 175 hk. De fleste af motorerne kan både fås med en 6-trins manuel og en 6-trins automatisk gearkasse. Som noget nyt kan Mazda6 i 2015-udgaven også leveres i to stationcar-versioner med firehjulstræk. Den ene har dieselmotoren med 150 hk, manuelt gear og Vision-udstyr, og den anden har dieselmotoren med 175 hk, automatgear og Optimum-udstyr.

Næsten uændrede priser
På trods af de generelle forbedringer koster en Mazda6 fortsat fra 300.000 kr. for en Core-version med 2,0-liters benzinmotor og 145 hk. Som det også har været tilfældet hidtil, koster en Mazda6 det samme, uanset om det er en sedan eller stationcar.

Mazda6 med Vision-udstyr er generelt steget med 10.000 kr., hvilket mere end opvejes af det forbedrede standardudstyr med blandt andet full LED-forlygter, DAB-radio og elektronisk håndbremse. Det forventes stadig, at Vision bliver mest solgte udstyrsvariant.

Mazda6 Optimum bliver 15.000 kr. dyrere men får udover de generelle forbedringer også den mest avancerede version af de nye LED-forlygter med segment-inddeling samt andet lækkert udstyr som eksempelvis varme i bagsæderne. Som Optimum var Mazda6 i forvejen udstyret med blandt andet lædersæder, elektrisk indstillelige forsæder, Bose Surround Sound Stereoanlæg og meget mere.

2015-udgaven af Mazda6 er til salg nu, de første eksemplarer er ankommet til de danske Mazda-forhandlere.