Ny sportslig Audi S4 Cabriolet

Audi præsenterer endnu en sportsmodel - Audi S4 Cabriolet. Derved kombineres de anerkendte kvaliteter som findes i Audi Cabriolet med den kraftfulde V8-motor fra Audi S4 og den sikkerhed som Audis firehjulstræk, quattro, yder. Diskrete optiske forandringer kendetegner Audi S4 Cabriolets sportslige karakter.

Diskret sportsligt design
Det diskrete men sportslige design kendetegner den nye Audi S4 Cabriolet. S4 Cabriolet-karrosseriet adskiller sig dog fra det almindelige A4 Cabriolet karrosseri. Man genkender Audi S4 Cabriolet på stødfangeren, som har store luftindtag, Xenon-forlygterne med titaniumsfarvede lygtehuse, sidespejle i aluminiumsoptik, de to kraftige udstødningsrør og 18” S-aluminiumsfælge.

Inde i kabinen går de særlige kendetegn fra S4 igen. Kombiinstrumentet har de karakteristiske grå S-nåle. De sportslige elementer i interiøret, hvor man kan vælge mellem carbon-fiber, klaverlak, birk og børstet aluminiums-indlæg, er fremtrædende. Bilens sportslige karakter understreges ved det tre-egede lædersportsrat med S-logo og skiftekontakter til den 6-trins tiptronic-gearkasse.

Stærk V8-motor
Den 4.2 liter store V8-motor yder 344 hk ved 7.000 omdr./min, og det maksimale drejningsmoment på 410 Nm er til stede ved 3.500 omdr./min. Disse imponerende tal er et bevis på motorens enorme kraftudfoldelse. Audi S4 Cabriolet accelerer fra 0-100 km/t på 5,9 sekunder, og tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/t.

Kræfterne overføres til vejen via en close-ratio 6-trins gearkasse og det permanente firehjulstræk quattro. Det er muligt at bestille Audi S4 Cabriolet med en 6-trins tiptronic gearkasse med DSP-system (Dynamisk Skifte Program) og sportsprogram.

.

Aluminiumsundervognen består af en fireleddet foraksel og multilinkbagaksel, og er udviklet til at sikre maksimal styrepræcision og agilitet. Kørekomforten profiterer af undervognskonstruktionen på grund af den lave uaffjedrede vægt, som gør affjedringen mere fintfølende, og derved gavner dens evne til at optage stød.
ESP (elektronisk stabiliseringsprogram) og bremseassistent er standardudstyr.

Højt sikkerhedsniveau
Audi har udviklet et omfattende sikkerhedskoncept for S4 Cabriolet. A-stolperne er fremstillet af højstyrkestål (HSS) lavet som trekantsprofil, og bag bagsæderne er to styrtbøjler, som udløses i løbet af millisekunder i tilfælde af, at bilen skulle rulle rundt. Der er desuden sidebeskyttelse i dørene og stor karrosseriestivhed.

Audi S4 Cabriolet forventes at blive markedsført i Danmark omkring årsskiftet. Prisen kendes endnu ikke.