Første diesel offroader med partikelfilter som standard

Volkswagen udvider dieselmotorprogrammet til Touareg med en ny 3,0 liters V6 TDI-motor. Den har et direkte indsprøjtningssystem med piezo-teknologi, som også anvendes i luksuslimousinen Phaeton. Touareg V6 TDI er udstyret med vedligeholdelsesfrit partikelfilter som standard, og dermed er bilen verdens første diesel-offroader, der opfylder EU4-emissionsnormen.

Drivkraft

Den kraftfulde motor har en ydelse på 225 hk, og drejningsmomentet er på 500 Nm ved 1.750 omdrejninger i minuttet, altså allerede fra lidt over tomgang. Den sekscylindrede motor medvirker til, at Touareg V6 TDI har en rolig gangkultur. Tophastigheden lander på 201 km/t. På trods af bilens størrelse kører den gennemsnitligt 9,2 km på en liter diesel. Bilen leveres med en sekstrins Tiptronic-gearkasse, hvor man enten kan vælge selv at skifte gear eller lade gearkassen skifte automatisk. I foråret 2005 kommer også en sekstrins manuel gearkasse til Touareg med denne motor.

Komfortabel og sporty

Grundlæggende er Touareg et bilkoncept, der sætter nye normer i luksus SUV segmentet, både optisk og teknisk. Fordelene fra offroadere af høj kvalitet kombineres i Touareg med komforten fra luksuslimousiner og dynamikken fra sportsvogne. Af standardudstyr kan nævnes permanent firehjulstræk, reduktionsgear, radioen ”Delta” med cd-afspiller og ti højttalere, 17” letmetalfælge, aircondition og kørecomputer. Der er en lang række muligheder for at skræddersy Touareg V6 TDI. Som ekstraudstyr fås den for eksempel med CDC-luftaffjedring.

Designet betoner bredden snarere end højden

Bilens længde er 4,75 m, bredden er 1,93 m, og højden overstiger ikke 1,73 m. Konsekvensen er både af dynamisk og praktisk karakter, da forholdet imellem stor bredde og forholdsmæssig lav højde får Touareg til at se både lavere og mere magtfuld ud. Det er en praktisk sidegevinst, at Touareg kan komme ind i mange af de parkeringshuse, som konventionelle offroadere ofte er afskåret fra på grund af højden.

Populær luksus SUV

Touareg V6 TDI kan bestilles hos landets Volkswagen Touareg-forhandlere. Pris som personbil er 973.000 kr. Som Van på gule nummerplader er den 369.024 kr. ekskl. moms (inkl. afgifter). Den populære 2,5 liters femcylindrede dieselmotor med 174 hk fortsætter sideløbende med den nye 3,0 liters V6 TDI-motor.