En ny udgave af en af Danmarks mest populære biler, Toyota Yaris, er klar til at indtage vejene i Danmark.

Alle udgaver af den nye Yaris bliver leveret med Toyotas sikkerhedspakke Toyota Safety Sense, der bl.a. indeholder automatisk nødbremse ved hastigheder op til 80 km/t., vognbanealarm, der advarer, hvis du overskrider vejstriber uden at give tegn med blinklyset samt med automatisk op- og nedblænding af fjernlyset. Toyota Safety Sense hjælper med at nedbringe risikoen for ulykker og i tilfælde af en ulykke at begrænse skaderne.

Nyt design, en ny motor, der kører længere på literen, og Toyotas omfattende sikkerhedspakke som standard er blot nogle af de mange nyheder ved Yaris, der har fået foretaget mere end 900 ændringer i forhold til den tidligere version.

 

Også hybridbil

Som den eneste bilmodel i sin klasse kan Yaris fås enten som benzin, diesel eller som hybrid med mulighed for at køre på ren el op til halvdelen af tiden bag rattet, endda uden nogensinde at skulle lade bilen op med ladestik. Bilen sørger nemlig selv for automatisk at lade batteriet op under kørslen.

 

Helt ny 1,5-liters benzinmotor

På motorfronten vinker den nye Yaris farvel til den kendte 1,33-liters benzinmotor og hilser samtidig velkommen til en ny og større fire-cylindret 1,5-liters benzinmotor med 111 hk og et gennemsnitligt brændstofforbrug på ca. 22 km/l ved blandet kørsel.

 

Til trods for den øgede motorvolumen er den nye 1,5-liters motor både mere økonomisk og endda samtidig kraftigere end sin forgænger.

 

En populær dame
Toyota Yaris er populær som aldrig før og blev i 2016 for første gang den mest solgte Toyota-model i Danmark. Det er især hybridudgaven, der hitter hos danskerne. Langt over halvdelen af de solgte Yaris’er er i dag hybridbiler. Den nye Toyota Yaris kan altså ses og prøves ved Danmarkspremieren hos Toyota-forhandlere over hele landet i sidste weekend i maj, og vi vender naturligvis tilbage med en fyldestgørende test her på Biltorvet.dk.