Skoda Octavia Combi kan nu også fås i en firehjulstrukket version kaldet Skoda Octavia Combi 4X4.

Octavia Combi 4X4 er udstyret som en Ambiente med blandt andet 6 airbags, ESP (antiudskridningssystem), aktive nakkestøtter, selestrammere, kørecomputer, aircondition, fartpilot, varme i forsæderne og meget mere. Hertil kommer så 15" Helio alufælge, tagræling og Rough Road Pack, som er en ekstra beskyttelse af motor og gearkasse.

Selve baghjulstrækket aktiveres af den elektronisk styrede Haldex multiplade-kobling, og styresystemet sørger så for at afstemme trækkræftfordelingen på for- og bagaksel nøjagtigt efter de aktuelle kørebetingelser. Dermed sikres altid optimalt træk på alle fire hjul.

Det giver præcis den ekstra trækkraft, sikkerhed og køreevne, som man har brug for under hårde kørebetingelser i dårligt og ujævnt terræn. Og hvis man er aktiv og sportsinteresseret og har brug for at skulle køre med trailer, båd eller hestetransporter, så er 4X4 et oplagt valg.

Octavia Combi 4X4 drives af 2 forskellige motorer. Dels den momentstærke og brændstoføkonomiske turbodieselmotor 1.9 TDI PD med 105 hk og dels den kraftfulde benzinmotor 2.0 FSI med 150 hk. Begge motorversioner kommer med en manuel 6-gears gearkasse.

Den stærke chassiskonstruktion med McPherson foraksel og multilink bagaksel sikrer tryg og behagelig kørsel, og har 23 mm mere frihøjde end normal-versionen. Tankkapaciteten er øget til at indeholde 60 liter.

Indtrækket i Octavia Combi 4X4 hedder Adventure og fås i både Onyx (sort) og Achat (grøntonet beige) som standard. Stof/læderindtræk er muligt at tilvælge som ekstraudstyr i farverne Achat eller Onyx.En praktisk detalje er, at det er lykkedes Skodas designere at bibeholde hele det store bagagerum, således at Octavia Combi 4X4 også indeholder hele 580 liter - eller 1620 liter hvis bagsædet lægges ned.

Octavia Combi 4X4 koster 345.000 kr. for 1.9 TDI PD og 350.000 kr. for 2.0 FSI eksklusive leveringsomkostninger og eventuelt farvetillæg.