Da den nye Octavia blev introduceret i efteråret 2004, valgte Skoda at videreføre den oprindelige klassiske Octavia sideløbende med den nye under navnet Octavia Tour.

Det viste sig at være en rigtig god ide, idet Octavia Tour siden er blevet solgt i en ganske anseelig mængde, især i dieselversionen 1.9 TDI med 90 hk.

Nu er den populære dieselmotor imidlertid blevet afløst af en ny og mere moderne udgave, som opfylder tidens skrappe miljøkrav og kendes fra Octavias søstermodel Fabia, nemlig den stærke og velkørende 1.9 TDI PD motor med 101 hk.

Den nye motor anvender det avancerede pumpe-dyse-indsprøjtningssystem, hvor hver af de 4 motorcylindre er forsynet med en individuel pumpedyse-enhed, som ved hjælp af et meget højt indsprøjtningstryk på op til 2050 bar, og en meget præcis styring af indsprøjtningsprocessen resulterer i en mere effektiv forbrænding og dermed færre uforbrændte stoffer, mindre emission, lavere brændstofforbrug og større motorydelse i sammenligning med de ordinære TDI-motorer.

Den nye dieselmotor tilbydes alene i Combi-versionen, mens den velkendte og stabile benzinmotor 1.6 MPI/102 hk stadig kan fås i både hatchback og Combi.

Octavia Tour med den nye dieselmotor fås fra medio januar hos alle landet Skoda-forhandlere, og prisen er 263.000 kr. ekskl. leveringsomkostninger og eventuel laktillæg.