Fra høj til meget høj sikkerhed:

Med flere vigtige forbedringer placerer 206’eren sig stærkt i sin klasse. F.eks. bliver ESP standard i de fleste varianter og den får gardinairbags. Indvendigt bliver den hørbart mere tyst under kørslen.

ESP standard i de fleste varianter
Men nu tager Peugeot 206 atter et spring fremad på sikkerheden. Det avancerede ESP-system bliver standard, på både 1.6 og 2.0-liters varianterne samt på 1.4 HDi.

ESP (Electronic Stability Programme) er det mest avancerede i køresikkerhed. Det virker ved at tvinge bilen til at køre i den retning, føreren egentlig havde tænkt sig, hvis den pludselig skulle skride ud. F.eks. i farlige situationer som en dobbelt undvigemanøvre, ved skrappe sving i høj fart, eller hvis et hjul ryger ud i en løs grusrabat.

En sensor ved rattet måler, hvilken retning man styrer i. Samtidig måler en anden sensor, om bilen pludselig skrider ud i en anden retning. I så fald går ESP automatisk i gang med at bringe bilen på ret kurs. ESP bremser individuelt på et eller flere af de fire hjul, og sænker motorens hastighed. Lynhurtigt bremser og slækker det på hvert hjul, indtil bilen er under kontrol, og har snuden den rette vej.

Ekstra airbags og selealarm
Fremover er der også seks airbags som standard. Hidtil har der været fire airbags af den intelligente type, som udløses med en styrke, der er afpasset efter, hvor kraftig kollisionen er. Men nu kommer der desuden gardinairbags i begge sider, der giver ekstra beskyttelse ved side-kollisioner. Eneste undtagelse er 206 CC, fordi sådanne sideairbags ikke kan monteres i en cabriolet.
Desuden kommer der selealarm på førersædet, der med lys og lyd advarer, hvis bilen kører, uden at føreren er fastspændt.

Alt det øvrige sikkerhedsudstyr i 206’eren fortsætter som før: Bl.a. pyrotekniske selestrammere og 3-punkts-seler overalt – også tre styks på bagsædet. Og ABS-bremser af den mest effektive type.

Kampagnetilbud
Lige nu kan man få elpakke, bestående af fjernbetjent centrallås og el-ruder foran, samt metallak for kr. 0,- til alle 206 XR 3- og 5-dørs varianter. Kampagnetilbudet gælder dog ikke 206 SW varianter.

Priserne på Peugeot 206 starter ved kr. 144.990,-.