Den prestigefyldte italienske pris ”Auto Europa 2010” er netop blevet tildelt den nye og innovative Peugeot 3008 i Firenze.

Det er UIGA (Unione Italiana dei Giornalisti dell´Automobile), en sammenslutning af mere end 200 journalister, som hvert år kårer den italienske udgave af Årets bil i Europa.


Valget af Årets bil i Europa faldt i år på Peugeot 3008, der løb af med sejren foran 19 andre kandidater. Juryen begrundede deres valg med 3008´erens mange stærke kvaliteter – bl.a. det unikke crossover koncept, den høje teknologiske standard, designet og aerodynamikken, kvaliteten, dens lave brændstofforbrug og udledning, sikkerhedsniveauet, fleksibiliteten og value for money-aspektet.

Det er første gang nogensinde, at UIGA kårer en crossover, og det er ifølge formanden for UIGA udtryk for, at juryen ønsker at belønne en model, der er udtryk for en helt ny og original måde at integrere design og fleksibilitet for at imødekomme kundernes behov.

Peugeot 3008, som produceres i Sochaux, oplever en kommerciel succes, der bekræfter den interesse, der blev vist allerede inden dens introduktion i foråret 2009: I midten af oktober, før dens introduktion på det engelske marked, var der allerede afgivet mere end 40.000 ordrer på bilen i Vesteuropa, hvilket skal ses i forhold til et salgsmål på 90.000 enheder på et fuldt år.

Det er anden gang, at Peugeot vinder ”Auto Europa”-titlen – første gang var i 2007 med den populære Peugeot 207.