Ny variant af sports coupé med centermotor udvider Porsche-paletten

Efter den succesfulde markedslancering af Porsche Cayman S i efteråret 2005 introducerer Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart nu Porsche Cayman; endnu en variant af sports coupé´en med centermotor. Den sporty 2-sæders model, der er baseret på Boxster-modelrækken, arbejder med en seks-cylindret, 2,7 liter boxer-motor, der yder 245 HK. Motoren har med sin høje og konstante drivkraft ved lav og medium fart en imponerende ydelse. Topfarten ligger på 258 km/t, og sportsvognen accelererer med manuel gearkasse fra 0 til 100 km/t på 6,1 sekunder. Porsche Cayman er det bedste bevis på, at en fremragende ydelse ikke nødvendigvis betyder højt benzin-forbrug. I henhold til EU-standarder konsumerer den gennemsnitligt blot 9,3 liter pr. 100 Kilometer.

Takket være Porsches VarioCam Plus system har Porsche Cayman et drejningsmoment på 273 Newtonmeter med mellem 4.600 og 6.000 omdrejninger. Kraftoverførslen sker via en 5-trins gearkasse med korte og præcise gearskift. Efter ønske kan modellen også leveres med 6-trins gearkasse sammen med Porsche Active Suspension Management (PASM). Porsche tilbyder også sine kunder den velkendte 5-trins automatgearkasse Tiptronic S som en tredje variant. Med Tiptronic S opnås der via tasterne i rattet et yderst sportig gearskifte.

Porsche Cayman kører på 17“ letmetal hjul med 5 eger og et unikt design. Foran er der som standard monteret dæk i størrelsen 205/55 på 6,5“ brede fælge, bagtil er størrelsen 235/50 på 8“. I forbindelse med Porsche Stability Management (PSM), der er standard, er karrossen hvad angår køredynamik og aktiv køresikkerhed i den grad overbevisende. Porsche Active Suspension Management (PASM) kan bestilles som ekstraudstyr, hvorved modellen permanent er sænket i karrossen med 10 mm. Dette bevirker en automatisk tilpasset affjedring til de enhver tid aktuelle køreforhold. Køreren kan via en kontakt i midterkonsollen vælge mellem programmerne „Normal“ og „Sport“.

Yderligere karakteristika ved Porsche Cayman er de sorte bremsekalibre, den sorte frontspoiler det titaniumfarvede logo placeret på bagpartiet samt de trapezformede enderør. Interirøret består af en imponerende række standardelementer, såsom air-condition, radio/CD-afspiller, sæder i luksuriøst Allcantara-læder, sorte bagvedliggende instrumentskiver og indstigningslister med Cayman-logoet. Centermotorkonceptet gør, at der i Porsche Cayman er 2 bagagerum, der tilsammen råder over 410 liter, ganske som hos storebroderen Porsche Cayman S. Sammen med en række øvrige opbevaringsmuligheder understreger det den utrolige funktionalitet, denne sports coupé er i besiddelse af.

Foruden to airbags i fuld størrelse, der garanterer det nødvendige sikkerhedsniveau i tilfælde af frontal sammenstød, sørger Porsche Side Impact Protection System (POSIP), som består af en thorax- & hovedairbag i hver side for optimal beskyttelse i tilfælde af sidekollisioner.

Pris inklusive danske afgifter og moms er kr. 999.500,-. Porsche Cayman kan allerede bestilles nu, men er først at se hos Danmarks tre autoriserede Porsche Centre fra august 2006.