Skodas populære Octavia-model er nu endelig kommet til Danmark, og alle landets Skoda-forhandlere inviterer i den anledning til premiere-weekend 25./26. september kl. 11-15, hvor det vil være mulig at se og prøve bilen.

Akselafstanden er øget med 6,6 cm og det giver en særdeles rummelig kabine med god plads på både for- og bagsæder samt et enormt rummeligt bagagerum på hele 560 liter, hvilket er 32 liter mere end før.

Også sikkerheden har fået et seriøst løft i den nye Octavia. Alle versioner er således udstyret med fuld sikkerhedspakke, som bl.a. indbefatter 6 airbags, ESP (antiudskridningssystem), bremseassistent, ASR (antispinkontrol), deaktivering af passagerairbag, selestrammere for og bag (v/siderne), aktive nakkestøtter foran og isofix-beslag til montering af 2 barnestole på bagsædet.

Når dertil lægges en endnu højere brug af højstyrkestål til karosseriet, forbedrede deformationszoner, sikkerhedsmontering af motor, ratstamme og pedaler samt automatisk brændstof- og strømafbrydelse/oplåsning af centrallås og aktivering af katastrofelys i tilfælde af uheld – ja, så er resultatet altså en utrolig sikker bil.Komfortudstyret i de tre udstyrsniveauer, Classic, Ambiente og Elegance, er på det for Skoda velkendte høje niveau, ligesom der har været stor fokus på den praktiske indretning i kabinen.

Motormæssigt kan man pt. vælge mellem den kendte, velkørende 1.6 MPI med 102 hk, eller den højteknologiske og højtydende FSI 1.6 motor med 115 hk. På dieselsiden tilbydes en 1.9 TDI PD med 105 hk og en 2.0 TDI PD med 140 hk.

Den nye Octavia gør brug af VW-koncernens højt roste undervogn med elektromekanisk servostyring, nydesignet foraksel og den nyudviklede multibagaksel, som giver bilen en utrolig god retningsstabilitet, bedre kurvekørsel og automatisk kompensation for fx sidevind.

Bilen kan allerede nu ses hos Skoda-forhandlerne landet over, og prisen er 223.000 – 355.000 kr. ekskl. leveringsomkostninger og eventuel metallak.