Fiat løfter nu sløret for de første billeder af den nye Fiat 500 - bilen, som siden sin lancering tilbage i 1957 har fået ikon-status verden over, og som skal manifestere Fiats ubestridte førerposition blandt de mindste biler.

Nedtællingen til lanceringen af den nye Fiat 500 er for alvor begyndt. Og nu kan Fiat løfte sløret for de allerførste billeder af den lille nuttede bil, som fans verden over har ventet spændt på, siden det kom frem, at bilen skulle relanceres.

Den 4. juli 1957 rullede den første Fiat 500 ud fra fabrikken i Torino. Dengang var bilen et symbol på den storhedstid, Fiat oplevede efter 2. verdenskrig. I år – 50 år efter – har også den nye Fiat 500 stor betydning for den italienske bilproducent, nemlig som et led i strategien om nytænkning og genvinding af markedsandele. En strategi, som bl.a. kommer til udtryk ved udvikling af kvalitetsbiler, der udstråler italiensk design, når det er allerbedst.

Hvad angår charme og udstråling ligner den nye Fiat 500 sin forgænger, men samtidig sætter den helt nye standarder i klassen af de mindste biler inden for både sikkerhed, teknologi og udstyr. Disse områder har været væsentlige prioriteter for medarbejderne på Fiat Centro Stile, som har stået for udviklingen af den nye Fiat 500. Bilen er tre-dørs, 355 cm lang, 165 cm bred og 149 cm høj med en akselafstand på 230 cm. Den er underholdende at køre i takket være motorprogrammets tre kvikke motorer – en 1.3 16v Mulijet-motor med 75 hk på dieselsiden samt en 1.2 8v-motor med 69 hk og en 1.4 16v-motor med 100 hk på benzinsiden. De fås med fem- eller sekstrins mekaniske gearkasser.

For at markere 50-års jubilæet for Fiat 500 bliver det nye bud på den lille charmetrold lanceret i Italien den 4. juli , og det foregår ganske oplagt i Torino. I Danmark lanceres bilen omkring årsskiftet.