Laguna GT med avanceret teknologi

Renault Laguna GT er ikke alene udstyret med kraftige motorer og sportsligt udseende. Den styrer også på alle fire hjul, hvilket giver optimal køredynamik.

Kort efter, at Renault Laguna kom på banen, følger Renault nu op med den sportslige GT version, der får premiere på den internationale biludstilling i Geneve.

Under den lange motorhjelm er det muligt at vælge mellem to potente motorer. Enten en 2.0 diesel motor med 180 hk. og et drejningsmoment på 400 Nm. Er man mere til benzinlugt ved tankstationen kan man også vælge en 2.0 liters benzinmotor med 205 hk og et maksimalt drejningsmoment på 300 Nm. Denne motor er udviklet af Renault Sport Technology specielt til Renault Laguna GT.

Men motoren er næsten det mindst interessante i bilen. Mest iøjnefaldende er det prisbelønnede Active Drive system, der gør, at bilen styrer på alle fire hjul. Ved en fart på under 60 km/t kan baghjulene dreje i modsat retning af forhjulene med op til 3.5 grader. Ved mere end 60 km/t styrer baghjulene med forhjulene.

Det betyder blandt andet, at bilens venderadius ved lav fart er reduceret med 10 procent, samt at indstyringen i blandt andet sving, når hastigheden er over 60 km/t, bliver langt mere præcis.

I korte træk fungere systemet ved, at der i bilen er placeret en styrenhed, der beregner hvorledes aktuatoren (et hydraulisk stempel) på bagakslen skal bevæge sig. Dermed beregner den ud fra hastighed og køreforhold om bilens baghjul skal styre med eller mod de forreste. For at udrydde enhver misforståelse er der ikke tale om et 4X4 system.

Til at holde hele herligheden så tæt på asfalten som muligt er Laguna GT udstyret med 225/45 Bridgestone Potenza dæk, hvis DNA går tilbage til Formel 1. Specielle 18 tommer Celsium-fælge pryder bilen, og bremseskiverne med en diameter på 320 mm foran og 300 mm bagved, sikrer optimal bremseevne.

Med til at understrege bilens sportslige fremtoning er de aerodynamiske sideskørter, og de dobbelte afgangsrør.

Det eksklusive GT logo findes både udenpå ved B-stolpen, og på ryglænet i de alcantarbeklædte forstole. Af andre sportslige detaljer kan nævnes alupedaler, sportsgearknop, og specielt sportslæderrat. Bilen har premiere på den internationale biludstilling i Geneve i begyndelsen af marts.