Renault-Nissan, DONG og Project Better Place introducerer elbilen i Danmark.

Renault-Nissan Alliancen støtter aktivt det Project Better Place initiativ, der I samarbejde med DONG Energy blev offentliggjort i sidste uge.

Initiativet betyder at:
* Renault vil forsyne de danske kunder med 100 % elektriske køretøjer i 2011. Der vil først og fremmest blive tale om en specielt udviklet elbil. En bil, der vil være i stand til at køre op til 160 km på en opladning.

* Gennem sit joint venture samarbejde med NEC vil Nissan levere en avanceret lithium-ion batteri løsning, der skal masseproduceres og placeres i Renault bilerne.

Danmark er valgt som kun det andet land efter Israel, der skal være forgangsland for udviklingen i og udbredelsen af den 100 % elektriske Renault bil. Danmark har de ideelle forudsætninger for den succesfulde markedsføring af elbiler.

 I pressen har der været forskellige spekulationer om, hvorvidt det bliver muligt at købe en Renault Laguna elbil til omkring 100.000 kroner. Det er ren spekulation.

Hvis der kommer en modificeret almindelig bil til Danmark udstyret med batterier, bliver det i givet fald en Renault Kangoo, hvis fornemste formål er at teste den infrastruktur der skal opbygges med ladestationer rundt om i landet. Om den kan købes af den almindelige forbruger er mere end tvivlsomt.

Den specielt udviklede elbil som kommer til Danmark i 2011 er en helt nyudviklet bil, designet og fremstillet specielt med el som drivmiddel. Ikke en modificeret standardbil. Der bliver tale om en familiebil i Renault Megane størrelsen, der præstationsmæssigt og komfortmæssigt er helt på højde med de almindelige personbiler.

Renault er i gang med at udvikle bilen og anvender 200 mio. Euro (1.5 mia. Kr) om året på udviklingen af bilen.