Vi kender nok allesammen historierne om, at tyre bliver aggressive, når de ser farven rød. Det er også derfor, at tyrefægterne bruger sin røde kappe i manegen, men den kunne egentlig ligeså godt være grøn eller blå, da tyre er farveblinde. Det er de fleste menesker dog ikke, og nu peger helt nye forskning på, at risikoen for aggressiv adfærd i trafikken stiger, hvis der er en rød bil involveret, skriver eb.dk med henvisning til en helt ny fransk undersøgelse.

Rød vækker vrede

Tre franske forskere har undersøgt, hvorvidt bilens farve har indflydelse på billisternes adfærd, og undersøgelsen peger entydigt på, at hvis det er en rød bil, som er involveret, så stiger risikoen for, at der opstår en aggressiv adfærd, som fagter, dytten og råben. Ifølge undersøgelsen så stiger risikoen for, at du er vækker vrede og harme i trafikken altså, hvis du kører rundt i en rød bil. Det lyder næsten for mærkeligt, men der er tale om en seriøs undersøgelse, som er blevet offentliggjort i et tidsskrift om aggressiv adfærd, så franskmændene mener det altså helt seriøst. Røde biler vækker mere vrede end eksempelvis blå, sorte og grå biler. Det er den klare konklusion efter at tre forskere har lavet et eksperiment med 422 uvidende deltagere.

Undersøgelsen 

Helt konkret så placerede forskerne to observanter 50 meter fra et lyskryds. I krydset placerede de en bil, som ikke reagerede på det grønne lys, og her var tendensen helt tydelig. Når det drejede sig om en rød bil, så reagerede de øvrige billister langt voldsommere, end når de eksempelvis holdte bag en grøn bil. Farven rød får altså ikke tyre men mennesker til at se rødt..! Det er måske værd at overveje, næste gang der skal investeres i en ny bil, eller er der tale om ligegyldig forskning?