De 15 Hongqi-forhandlere i Danmark og på Færøerne er nu klar til den store kinesiske luksusbil E-HS9. Elbilen, der er proppet med udstyr og får op til 551 hestekræfter, koster op mod 1.200.000 kroner.

Kæmpe elbilen Hongqi fra Kina er klar til at blæse danske grever og baroner bagover. For elbilen bliver ikke for almindelige døde. E-HS9 lanceres i fire forskellige udstyrsvarianter: Comfort til en pris på 795.000 kroner, Premium til 955.000 kroner, Exclusive til 1.060.000 kroner og Exclusive+ til 1.200.000 kroner.

Cowboyen er blevet vegetar – Ford F-150 Lightning

Der er naturligvis også mulighed for at vælge en privatleasingaftale. For Premium-varianten ligger den månedlige ydelse på 9.995 kroner ved en udbetaling på 74.995 kroner. Perioden løber i 36 måneder og dækker 10.000 kilometer årligt. Exclusive har en månedlig ydelse på 11.495 kroner ved samme betingelser. Skal der bruges flere kilometer kan yderligere 5.000 kilometer om året tilkøbes for 500 kroner ekstra om måneden.

Læsset med udstyr

Exclusive har 551 hestekræfter og er udstyret med et batteri på 99 kWh, hvilket giver en rækkevidde på 465 kilometer. Udstyrslisten er er næsten lige så lang som Den Kinesiske Mur: Indtræk i sort nappa læder, panoramasoltag, 16 tommer digitalt instrumentpanel, 16 tommer infotainment touch skærm, 16 tommer underholdningsskærm for passageren foran, omfattende førerassistentsystemer, herunder 12 parkeringssensorer og fire kameraer, Apple CarPlay og Android Auto, 360 graders kamera, ”soft close” lukning af døre, fire zoners automatisk klimaanlæg, ni tommer kontrolpanel i midterkonsollen, der styrer klima, parkeringsfunktioner, start&stop og sædeindstillinger, elektrisk justerbare bagsæder på anden sæderække, klimazone til tredje sædderække, 12 højttalere, akustikruder med dobbelt isolering og meget mere.

Her er 2023's bedste elbiler til vintervejr

Udvendigt har E-HS9 Exclusive blandt andet skjulte dørhåndtag, mørktonede ruder, Matrix LED-forlygter, opvarmede og sammenklappelige sidespejle, tagrails og lys i C-stolpen, der indikerer opladningsstatus.

E-HS9 er også klar til at kunne afgive strøm via Vehicle-to-Load (V2L)-teknologien, så man kan have strøm med overalt til alle sine aktiviteter. Den fås desuden med anhængertræk, og kan trække op til 1.500 kilo.

Tesla Model S- Verdens hurtigste bil med verdens mærkeligste rat

E-HS9 er en ganske særlig bil, som skal opleves bag rattet, fortæller Alexander Gjedsted, Hongqi produktchef og fortsætter: Komfortoplevelsen er helt unik pga. den specielle luftaffjedring, der skaber en følelse af at svæve. Undervognen kan hæves og sænkes efter behov, og ønsker man en mere dynamisk kørsel, vælger man blot Sport-indstillingen, hvorefter Boost-funktionen med 551 hestekræfter kan aktiveres.

Gammelt mærke

Hongqi blev etableret i 1958 og er Kinas ældste bilproducent. I dag er Hongqi den førende producent af luksus/premiumbiler og er en del af FAW gruppen, der er Kinas andenstørste bilproducent. FAW har desuden joint venture med VW, Audi, Toyota og Mazda.

Elbil med kæmpe campingvogn – Bilnørderne tester rækkevidde

Hongqi er etableret globalt med de mest moderne produktionsfaciliteter i Kina med fokus på energioptimering, et designcenter i München under ledelse af chefdesigner Giles Taylor og et R&D center i Sillicon Valley.