Saab 9-3 SportSedan får amerikansk sikkerhedspris

Saab 9-3 SportSedan har fået den amerikanske sikkerhedspris ”Top Safety Pick Award” for biler i mellemklassen.

Det er tredje år i træk, at Saab får topkarakter af de amerikanske forsikringsselskabers eget analyseinstitut. I 2006 fik Saab ”Top Safety Pick - Gold Award” og året efter var bedømmelsen efter den uvildige crash test: ”Double Best Pick”.

2007 modellen fik sin seneste udmærkelse, selv om kravene er skærpet i mellemtiden.

IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) vurderer biler på markedet i USA som ”god”, ”acceptabel”, ”marginal” eller ”ringe”, baseret på resultater fra crash tests i høj fart forfra og fra siden, samt en vurdering af hovedstøtters og stoles evne til at beskytte mod piskesmældsskader. For at komme på sejrskamlen skal bilerne have gode resultater i alle tre kategorier, og som noget nyt: de skal også have stabilitetssystemet ESP.

”Det er andet ¨år, Saab 93 får IIHS ”Top Pick Safety Award”, siger Adrian Lund, chef for IIHS. ”Når man betænker, at bedømmelsesvilkårene er skærpet i forhold til sidste år, er resultaterne for 9-3 modellen imponerende.”

IIHS er en nonprofit organisation for forskning og kommunikation, grundlagt af bilforsikringsselskaber. Dens aktiviteter omfatter tre faktorer, som angår biler: mennesket, bilen og miljøet. Indsatsen sigter mod at gribe beskyttende ind før, under og efter en kollision.