Saab viser en nyprototype i Frankfurt

Ved en særlig lejlighed mandag 8. september i forbindelse med Frankfurt Motor Show viser Saab en ny ”Sport-Hatch” prototype. Det er en bil, som går på tværs af designet i de traditionelle biler med stor bagklap og almindelige ”wagon” eller ”stationcar” modeller.

Saab fortsætter med ”fastback” faconen udviklingen af inspirationen fra Saab 9-3X, der havde premiere sidste år. Den nye prototype, Saab 9-3 Sport-Hatch, er en sporty firesædet bil med fokus på god ydelse og førervenlighed. Desuden rummer den nyudviklede, praktiske detaljer.

Kraftkilden er en 2-liters turbo motor, som yder 250 hk. Det er Saabs mål at markere sig i mellemklassen for wagons med et sporty produkt, som skal vise Saab evner til at skabe praktiske fem-dørs biler. Holdet bag denne bil blev ledet af Saab Executive Director of design, Michael Mauer. Designteamet har anvendt flere ideer fra det indre af 9-3X – et signal om fremtidens design hos Saab.

- På samme måde som 9-3X lægger sig mellem coupé og off-roader, repræsenterer denne bil en sammensmeltning mellem bagklapbil og wagon”, siger Michael Mauer. ”Det er netop denne type bil, som skak komme fra Saab – og vore kunder vil kunne lide at købe sådan en bil.”

Den øverste chef for Saab, Peter Augustsson, siger bl.a. ”Vi har lovet en række nye modeller, og med alle dem, som er vist de seneste to år, er det tydeligt, at vi holder løftet. Denne prototype er ikke blot en showcar. Den viser, hvordan vi vil forbedre og udvikle 9-3 modelrækken.”

Saab 9-3 Sport-Hatch Concept er det sidste skud på stammen i udviklingen af nye modeller i Saab familien. Conceptbilen Saab 9X blev vist frem i Frankfurt for to år siden, og 9-3X prototypen kom i Detroit sidste år – mens den helt nye Saab 9-3 Sport Sedan var salgsklar sidste år i september. I dette efterår er Saab 9-3 Convertible klar i salgslokalerne – og i USA er Saab 9-2 på vej ud til kunderne næste sommer.