Seat Altea prototype

MSV-konceptet bliver en realitet
På den kommende internationale biludstilling i Frankfurt i september bliver prototypen Seat Altea præsenteret. Prototypen er forløber for en helt produktionsklar model, også med navnet Altea, som forventes introduceret i løbet af 2004. Det bliver den første model, som SEAT præsenterer inden for mærkegruppen, Audi Brand Group, der blev dannet i begyndelsen af 2002.

Seat Altea prototype er derfor hverken et futuristisk modeloplæg eller en demonstration af Martorell Technical Centres kreative talenter, for det er lige før, bilen kan gå i produktion. Men den vises som en ægte prototype, som afslører omridset af en ny model, og som skal være en af de faste piller i det spanske modelprogram sammen med bl.a. Ibiza og León.

Altea prototype viser nye karakteristiske træk, der vil blive gennemgående i kommende modeller fra det spanske mærke. Fronten præges af den store kølergrill med logoet i midten og af de katteøjeagtige forlygter. Profilen opstår af den dynamiske linie, der gradvis falder ned over dørene imod den bageste hjulakse. Dette kurveforløb bliver en karakteristisk silhuet for fremtidige modeller fra SEAT. Omridset af Seat Altea prototype har ingen designmæssig opdeling af plads til motor, plads til passagerer og plads til bagage. Det er en enhed, et ”mono space”, der for Altea er specielt på grund af dens meget sporty udseende. SEAT kalder dette koncept: for MSV (Multi Sport Vehicle).

MSV-betegnelsen dækker for Altea over et sædearrangement med 2+2 sæder (fire individuelle sæder i to rækker), en aerodynamisk silhuet, et kompakt fire-dørs karrosseri, som er sænket, og detaljer som på ægte sportsvogne (19” fælge med lavprofildæk og synligt bremsesystem igennem hjulegerne).

Med den nye 2,0 FSI-motor – første gang SEAT benytter FSI-teknologi - er der overensstemmelse imellem udseende og præstationer. Motorens 150 hk overføres til forhjulene via en 6-trins sekventiel Tiptronic-gearkasse.

SEAT’s nye MSV-koncept kan ses på Frankfurt Motor Show. Den efterfølgende produktionsmodel vil kunne ses på vejene senere.

SEAT Altea prototype:
Yderdimensioner
Længde 4292 mm
Bredde 1812 mm
Højde 1552 mm
Akselafstand 2578 mm