En succeshistorie tilføjer endnu et kapitel - den første generation af Ibiza CUPRA kom på gaden i 1997, og siden da har de dynamiske CUPRA-modeller udviklet sig til et ikon for SEAT mærket. Næste kapitel i den historie skrives af den nye Ibiza CUPRA med 180 hk, 7-trins DSG-gearkasse, XDS elektronisk differentiale-spærring og high-performance-bremser. Det høje teknologiske niveau er en lige så stor del af den nye Ibiza CUPRA som det omfattende udstyr med innovative detaljer. Et eksempel er SEAT Portable System (ekstraudstyr), som kombinerer navigations- og underholdningsfunktioner og kan anvendes som en bærbar enhed.

"Ibiza CUPRA er et af ikonerne for SEAT mærket. Det betagende design og den raffinerede dynamik giver køreglæde kilometer for kilometer", udtaler James Muir, som er President hos SEAT, S.A. "Med de innovative teknologier, det opgraderede interiør og den optimerede kvalitet viser den nye Ibiza CUPRA, hvor hurtigt og konsekvent vores mærke fortsætter med at udvikle sig".

Enestående præstationer, topmoderne teknologi
Den topmoderne 1.4 TSI-motor er en kompakt hightech-maskine med dobbelt trykladning bestående af kompressor og turbolader samt direkte indsprøjtning. Ydelsen på 180 hk og 250 Nm sikrer ekstraordinært raffinerede præstationer, og en unik sound-aktuator i udstødningssystemet giver bilen en ekstra sportslig lyd. Den 7-trins DSG-gearkasse med ekstremt korte skiftetider kan nu også betjenes med skiftekontakter, der er monteret bag rattet.

Undervognen på Ibiza CUPRA har 17" fælge som standard og er sænket og konstrueret til maksimal agilitet og præcision.  XDS elektronisk differentiale-spærring reducerer tendensen til understyring og forbedrer køreegenskaberne i hurtige sving. Elektronisk stabilitetskontrol (ESP), som også omfatter Hill Start Assist, er en del af den sikkerhedspakke, der er standard i Ibiza CUPRA. Ibiza har opnået de maksimale 5 stjerner i Euro NCAP-kollisionstesten.

"Spontan, kraftfuld acceleration, agile køreegenskaber, godt vejgreb og effektive bremser giver den form for køreglæde, som CUPRA-navnet står for", udtaler Dr. Matthias Rabe, som er Vice President for Research and Development hos SEAT, S.A. "Den nye Ibiza CUPRA er et perfekt eksempel på, hvordan vi hos SEAT kombinerer de nyeste teknologier fra Volkswagen Group og skaber et unikt og særdeles attraktivt produkt".

Udtryksfuldt design med kraftfulde linjer
Det udtryksfulde design viser det imponerende design af den nye Ibiza CUPRA ved første øjekast - denne dynamiske kompakte bil har et robust og kraftfuldt udseende. Den nye front med den brede kølergrill og meget kraftfulde luftindtag understreger Ibiza CUPRAs bredde, robusthed og kraft. Det avancerede forlygtedesign vidner om den fokus på detaljerne, som kendetegner håndværket bag SEAT. De standardmonterede bixenonlygters kantede udseende er et kendetegn for det nye SEAT designsprog, og de er perfekt integrerede i Ibizas skulpturelle udformning. LED-dagskørelyset følger lygternes form og giver et unikt lysindtryk ligesom LED-baglygterne. Bixenon-forlygteteknologien sikrer perfekt oplysning af vejen, og drejelyset er integreret i de store tågeforlygter.

Fra siden gøres den 3-dørs coupé levende af de skarpt definerede linjer og kanter, og de muskuløse skuldre bagpå og eksklusive 17"-fælge understreger bilens dynamik. Sidespejlene i sort højglans giver en markant kontrast til lakken på Ibiza CUPRA. Den kraftfulde bagende understreger igen den særlige rolle, som Ibiza CUPRA indtager som benchmark for kompakte biler – den brede stødfanger indrammer den markante, matsorte diffusor, der omkranser det trapezformede afgangsrør.

Ukompliceret interiør i høj kvalitet
Det udvendige designs følelsesbetonede kraft går igen i kabinen i Ibiza CUPRA og i det ekstremt minimalistiske og klart strukturerede cockpit. Den exceptionelle kvalitetsfornemmelse og den håndværksmæssige præcision understreger SEATs fokus på detaljerne. Det nye sportsrat har CUPRA-logo og skiftekontakter til DSG-gearkassen, der er nemme at betjene med fingrene. Desuden har CUPRA unikke sportssæder med tofarvet læderindtræk (ekstraudstyr), som understreger den ganske særlige position, som Ibiza-topmodellen indtager.

Entertainment-systemet i Ibiza CUPRA er helt nyt – high performance-audiosystemet kan optimeres med det innovative SEAT Portable System. Den yderst prisbillige løsning med en 5"-skærm kan tages ud og anvendes mobilt, men er også perfekt integreret med bilens elektronik. Systemets mange funktioner inkluderer navigation, håndfri telefonbetjening med stemmebetjening og en kørecomputer. Desuden er der en fotorammefunktion, så brugerne kan individualisere deres system med billeder, en nyttig notepad-funktion og en high beam-funktion, der kan fungere som lommelygte for brugerne, når de forlader bilen om aftenen.

Og fra maj næste år tilbydes der endnu flere funktioner til SEAT Portable System inklusive onlineopkobling via en tilsluttet smartphone, hvilket giver adgang til direkte trafik- og vejrmeldinger, parkeringsinformationer og en lokal søgefunktion.

Den nye Ibiza CUPRA forventes at nå de danske SEAT forretninger i februar 2013.