Noget kunne tyde på, at de engang så populære sølvfarvede biler kører en mere grå tilværelse i møde, lige så snart de har nogle år på bagen.

En frisk bilstatistik fra biltorvet.dk viser, at sort er klart det store hit, når der skal vælges farve på den nye brugte bil. Hele 37 procent af dem, som sorterer en brugtbilssøgning på biltorvet.dk efter farve, går efter en sort vogn. Den modsatte farve, hvid, er på andenpladsen. Denne farve søges af 27 procent.

 På tredjepladsen har vi den gammelkendte favoritfarve, nemlig den sølvgrå, men det er der kun ti procent, der søger efter. Det er ligeså mange som dem, der søger efter biler i rød farve.

 ”Den sølvgrå er klart på retræte,” oplever den uafhængige bilrådgiver Christian Levesen. Han får stort set aldrig forespørgsler på den farve længere, når hans kunder beder ham om at finde en bil. Til gengæld ved han lige nøjagtigt, hvem der er, som søger efter røde biler.

De gamle ser rødt
”Det er typisk den ældre generation, som vil have en rød bil. De er usikre i trafikken og vil gerne ses. Det gør man bedre i en signalfarve, end den anonyme sølvgrå,” siger han.

Hos de yngre bilkøbere, som investerer mere end 150.000 kroner, hitter de konservative farver som fx sort, hvid og koksgrå.

Men der er plads til spræl. Farvevalget afhænger nemlig af den investering, som man lægger i bilen. Små billige mikrobiler må gerne have en vild farve.

”Det er biler man har for sjov, og som man ikke tager så seriøst. Det er bil nummer to, som skal fragte en derfra og dertil. Derfor kan man lige så godt få noget sjovt ud af det og peppe dem op med en frisk farve, som lilla eller mintgrønt,” mener bilrådgiveren.

De unge er konservative
De mere konservative farver som sort, hvid og sølvgrå er forbeholdt de dyrere biler, hvor man tænker på gensalgsværdien. De vil altid være mere populære end farver som blå og rød, siger han, og det bakkes jo op i statistikkerne -  i hvertfald for sidste år. For der er en ny trend på vej. 

”Jeg får flere og flere forespørgsler på biler, der skal være bronzefarvet. Det var en meget populær farve i 70erne og nu er den på vej tilbage. Folk syntes, det er mere eksklusivt end sølv,” oplever bilrådgiveren.

Bronzemetal er dog kun en lille del af markedet indtil videre. Populariteten ligger på tre-fire procent, både for nye og brugte biler.

Se udvalget af brugte biler i alle farver på biltorvet.dk her.

  

Top 5 farve på nye biler

34 procent grå (der skelnes ikke mellem sølv og grå)
25 procent sorte
20 procent hvide
8,5 procent blå
6,5 procent røde

Kilde: De Danske  Bilimportører – salgstal for hele 2016

 

Top 5 søgninger på farve, brugte biler

37 procent sort
27 procent hvid
11 procent sølvgrå (grå 4,7 procent, sølv 6,2 procent)
10 procent rød
7,5 procent blå

Kilde: biltorvet.dk – Tallene gælder søgninger på biltorvet.dk i perioden 1.1.2016 til 19.12.2016.