Jaguar

Tata ramt af virus

|

Så er den gal igen. Det er ikke nogen nem opgave, når bilfabrikanterne skal finde på navne til deres nye bilmodeller. Vi har i et tidligere blogindlæg skrevet om en masse historiske eksempler på uheldig navngivning. Tilbage i 1980"erne kunne man i de spansktalende lande i en kort periode køre rundt i en Mitsubishi mastuberation, mens det var ganske tæt på, at svenskerne havde fået mulighed for at køre i en Honda opkaldt efter det kvindelige kønsorgan, nemlig Fitta. Honda indså dog svipseren i tide, og i stedet fik vi Honda Jazz. Der er masser af andre eksempler, som du kan læse mere om her

Nogen gange er bilfabrikanterne dog også uden skyld i de lidt uheldige navne. Det er den nyeste svipser blandt andet et eksempel på. Det er det i dansk sammenhæng forholdsvis ukendte indiske bilmærke Tata, som primært sælger sine biler i Sydøstasien og i Indien, men som også ejer Jaguar og Land Rover, der har været uheldige med navnet på deres nyeste model, som efter planen bliver præsenteret på fredag på en biludstilling i Indien, skriver Politiken. 

Virus vogn

Her er Tata nemlig klar med en ny minibil, der er blevet døbt Tata Zica.  Et navn som helt sikkert har været ganske uskyldigt, da man fandt på det hos den indiske bilproducent, men som nu er navnet på en frygtet virus, der hærger i Sydamerika. Det vidste man selvfølgelig ikke, da man fandt frem til navnet Tata Zica, men man har taget konsekvensen hos Tata, da man har indset, at der nok ikke mange, som vil have lyst til at køre rundt i en bil, som deler navn med en virus. Derfor har Tata da også allerede planer om, at bilen skal have et andet navn, men det er ikke muligt at nå, før den føromtalte lancering på fredag, skriver Politiken.

Derfor lanceres bilen under navnet Tata Zica på trods af de uheldige associationer til det ubehagelige virusudbrud i Sydamerika. Det bliver dog kun for en kort periode, før Tata er klar med et nyt navn, men hvad det bliver, og hvornår det sker, vides endnu ikke. 

Jaguar på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Jaguar S-Type 3,0 Sport aut.
NYHED
124.000 kr.
Jaguar S-type
3,0 Sport aut.
Havdrup
149.000
2006
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Jaguar MK. II 3,4 Saloon
NYHED
175.000 kr.
Jaguar MK
3,4 Saloon
Herlufmagle
70.000
1962
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Jaguar F-Pace 2,0 P300 Pure aut. AWD
NYHED
Leasingpris/md. 4.997 kr.
Jaguar F-PACE
2,0 P300 Pure aut. AWD
Ballerup
29.000
2018
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev