Ejere af Model S på flugt fra orkanen Irma har fået en hjælpende hånd fra Tesla. Firmaet har nemlig trådløst opgraderet bilernes batterier, så ejerne får ekstra rækkevidde.

Forestil dig at have udsigt til en orkan med vindstyrke på 229 km/t, der ødelægger alt på sin vej. Så er det måske meget naturligt at pakke de vigtigste ting og skynde sig væk. Men hvad så, hvis man kører Tesla, og er bange for at løbe tør, inden man er kommet i sikkerhed?

Frygten har været reel blandt flere Tesla-ejere af Model S med den mindste batteripakke på 60 kWh, som ikke sælges i Danmark. Her er rækkevidden 337 km, og Tesla er blevet opmærksomme på problemet, og som den virkelige ’Ironman’, Elon Musk er, har han og virksomheden besluttet sig for at hjælpe.

Softwareopdatering
Fysisk er der ikke forskel mellem 60 kWh-batteriet og 75 kWh-batteriet, og ejere har selv kunnet opgradere til den større kapacitet for omkring 12.000 kroner i USA. Opgraderingen forøger rækkevidden med 63 kilometer til i alt 400 kilometer, og det er altså de sidste kilometer, der kan være forskellen på liv og død.

Men det rigtig smarte ved opgraderingen er, at den fungerer ligesom en softwareopdatering til computeren, så ingen værkstedsbesøg er nødvendige, og opgraderingen er overstået på et øjeblik.

Tesla har besluttet at opgradere alle 60 kWh-batterier i det berørte område frem til den 16. september, hvor orkanen burde være drevet over igen.

Fra 2014 til 2016 har Tesla solgt 71.321 Model S’er i USA, og næstefter Californien, er Florida den stat, der aftager flest Model S’er.

Netop nu er der 18 Tesla Model S’er til salg på biltorvet.dk