Man kunne måske godt tro, at der var tale om en aprilsnar, men den skulle nu være god nok. Grundlæggeren af Tesla, Elon Musk, præsenterede nemlig natten til den 1. april den nye Tesla, Tesla 3. En bil som for alvor skal gøre Tesla folkelig, da der suverænt er tale om den billigste Tesla model nogensinde, med en forventet startpris på cirka 35.000 dollars (cirka 230.000 kroner). Hvad prisen bliver i Danmark, er det endnu for tidligt at sige noget om, da Tesla 3 først forventes til salg her i landet i 2018, men en pris på cirka 500.000 kroner virker ikke helt urealistisk.

Den mindste Tesla

Med den nye Tesla 3 er Tesla også gået lidt ned i størrelse, både hvad angår batterikraft og plads. Tesla 3 kan således kun købes med fem sæder, og batteriet er mindre kraftfuldt, end det er tilfældet i den store Model S. De 0-100 km/t skulle i første omgang kunne tilbagelægges på cirka seks sekunder, mens rækkevidden er i omegnen af 350 kilometer, men det forlyder fra Tesla, at der er planer om mere kraftfulde versioner på et tidspunkt. Det er endnu også uvist, hvad fremtiden bringer af versioner, men i første omgang kommer Tesla 3 som en firedørs sedan. 

En bil til folket

Formålet med Tesla 3 er da heller ikke at producere endnu en vild og kraftfuld elbil, men i stedet at producere en bil som de fleste har råd til. Tesla vil være folkelig og sælge mange biler. Fra det nuværende salg på cirka 50.000 om året er målet 500.000 i 2020, og her er Tesla 3 essentiel for Tesla. 

Umiddelbart ser det da også ud til, at Tesla 3 er kommet godt fra start. Der har i hvert fald i USA været en enorm interesse for at forudbestille den nye Tesla 3, som efter planen først skal bygges fra slutningen af 2017. Således skulle der efter sigende have været forudbestilt mere end 115.000 eksemplar i USA alene. Hvis man som dansker ønsker at reservere en Tesla 3, så koster det 10.000 kroner, men så er man også sikret, at man bliver en af de første, som kan trille en tur i den model, som måske gjorde Tesla folkelig.

Du kan se Elon Musk præsentation af den nye Tesla 3 her

Foto: Tesla