Volkswagen vil kalde deres nye kompakte SUV for Tiguan. Ikke alene igennem udviklingen af bilen, men også i forbindelse med navngivningen er der gået nye veje. Navnet er nemlig blevet valgt af læsere fra Autobild-Gruppen. Flere end 350.000 stemmer fra 10 lande er blevet afgivet, og deres klare afgørelse blev Tiguan. Den ny lillebror til Touareg skal produceres i Wolfsburg og kommer på markedet i 2008.

Dr. Wolfgang Bernard, øverste chef for Volkswagen personbiler, udtaler i den anledning: ”Denne specielle aktion er udtryk for, at Volkswagen er blevet mere åben. Vores position på markedet bliver stadig styrket, og potentielle kunder har her været med til at bestemme navnet Tiguan. Den store interesse viser, at det er den rigtige vej at gå.”

Navnet Tiguan har Volkswagens marketingafdeling fundet på sammen med andre mulige navne: Nanuk, Namib, Rockton og Samun. Læserne fra Autobild-Gruppen kunne pege på deres favorit blandt disse fem muligheder. Responsen var overvældende. Over 350.000 læsere afgav deres stemme. En stor majoritet stemte for Tiguan.

Med Tiguan agter Volkswagen at overføre filosofien bag verdenssuccesen Touareg til klassen af kompakte SUV (Sport Utility Vehicle). Det er en bilklasse, der har udviklet sig kolossalt igennem de seneste år. Umiddelbart er det, der forbindes med det eksotisk klingende navn, rejser, eventyr og spænding. Det passer godt til bilen. Hele dens koncept er baseret på køredynamik og komfort og passer lige godt til et urbant miljø som til vanskeligere pister udenfor de asfalterede veje. Det er det, der giver føreren følelsen af at være fri. De allerførste indtryk af den nye SUV fra Volkswagen gav off-road-studiet Concept A, der blev vist på biludstillingen i Genève i begyndelsen af 2006.