VW Golf har traditionen tro været lidt af en favorit på brugtbilsmarkedet, hvor den ofte har været den mest solgte model. Det var den således også i løbet af de to første måneder af 2015, og den holdt placeringen året ud. Der er dog tilsyneladende nye tendenser på brugtbilsmarkedet her i 2016, hvor VW Golf i løbet af januar og februar er blevet overhalet af flere andre modeller. 

Straffen?

Hvorvidt det er efterdønninger fra VW skandalen er selvfølgelig ikke til at sige, for VW Golfs fald fra førstepladsen, som den mest solgte bil på biltorvet.dk, kan også skyldes andre ting, og det er bestemt heller ikke utænkeligt, at den kan vende tilbage. Faktum er dog, at VW Golf i løbet af de to første måneder af 2016 er blevet overhalet indenom af flere forskellige bilmodeller. VW Golf er således kun den fjerde mest solgte bilmodel på biltorvet.dk i løbet af januar og februar måned 2016, overhalet med flere længder af Ford Fiesta, som indtager en suveræn førsteplads. Med sig i overhalingsbanen har Fiesta taget Ford Mondeo og en smule overraskende Mercedes-Benz C-klasse, der er den tredje mest solgte model på biltorvet.dk i løbet af 2016.

Storbroderen mister også fart

Det er dog ikke kun VW Golf, som er en smule presset på brugtbilsmarkedet her i begyndelsen af 2016, for det samme er storbroderen VW Passat. I begyndelsen af 2015 var den med helt fremme i toppen af salgsstatistikken på biltorvet.dk. Den var faktisk kun overgået af VW Golf, men VW Passat har ligeledes oplevet et faldende salg i begyndelsen af 2016. Den store tysker er stadig populær på brugtbilsmarkedet, men fra at være den anden mest solgte i de to første måneder af 2015, så er Passat kørt ned på sjettepladsen i 2016. 

Hvorvidt VW Passat og VW Golf fortsætter den nedadgående tendens i løbet af 2016, det kan kun tiden vise. Vi holder øje med udviklingen på brugtbilsmarkedet, så følg med her på bloggen, så vil du løbende få et indblik i, hvad der er hot på brugtbilsmarkedet, og hvordan udviklingen har været i forhold til de foregående år.