Når Toyota sætter fuld blus på spotlysene på udstillingsstanden ved den kommende internationale biludstilling i Geneve i Schweiz i begyndelsen af marts, vil den nye udgave af mærkets mest populære bil i Danmark i 2016, Toyota Yaris, være i fokus.

Men ved siden af den normale udgave af den nye Yaris vil der stå en anderledes og helt ny, sportslig udgave af samme model. Den har Toyota nu navngivet Yaris GRMN.

Den sportslige Yaris GRMN danner bro mellem den brutale rallyudgave Yaris WRC med 380 hestekræfter, der lige nu fører VM-serien i rally, og de øvrige Yaris-udgaver med benzin, diesel eller hybrid. Yaris GRMN viser en helt ny og mere dynamisk retning for modellen, der med især hybridudgaven taler til fornuften, men altså fremover i endnu højere grad også skal tale til følelserne.

Og det må man sige, at den gør – mere end nogensinde før – med sit tredørs karosseri, den sportslige styling med både farvede felter på siden af bilen og en aggressiv udseende front, store sorte alufælge, en sort hækspoiler og et bredt, centraltplaceret udstødningsrør integreret i bagkofangeren.

Under motorhjelmen gemmer sig en ny, kraftfuld firecylindret 1.8-liters benzinmotor med kompressor, der yder over 210 hestekræfter.

Flere detaljer om den sportslige Yaris GRMN vil blive afsløret på biludstillingen i Geneve i marts.