En af de mest populære minibiler på det danske marked Toyota Yaris og Toyota Yaris Verso kommer nu i en ny face-liftet version, hvor der er lagt endnu større vægt på detaljerne i både det udvendige design og det indvendige materialevalg.

Udvendig genkendes den face-liftede Yaris på den ændrede frontgrill og -kofanger samt de nye forlygter, der giver Yaris et mere frisk, ungdommeligt og sportsligt udseende. Forlygterne er designet med et lille "tåredryp", der som en flot designdetalje fortsætter ned i den øverste del af bilens kofanger. Inspirationen til de udvendige ændringer, der også omfatter ændret bagkofanger og -lygter, er primært hentet fra prototypen Yaris Cabriolet, der første gang blev vist på Geneve Motor Show i 2000.

Forbedrede interiørkvaliteter
Ændringen af bilens interiør er koncentreret omkring en forbedring af den oplevede kvalitet. Bilens instrumentpanel og udseende er ændret, ligeledes rattets design, og indvendige materialer, farver og sædestoffer er ændret, så de efterlader et endnu bedre kvalitetsindtryk.Instrumentbordet er ændret således, at forstyrrende refleksioner i frontruden minimeres. Den unikke centerinstrumentering med 3D-effekt er forbedret og er nu endnu lettere at aflæse. T Sport-udgaven har fortsat analog instrumentering.Førersædet på 3-dørs udgaven er nu forsynet med en memory-funktion, der bringer sædet tilbage i sin oprindelige position, efter at sædet har været foldet, og bagsædet er i alle varianter forsynet med 3-punkts sikkerhedsseler ved alle tre pladser.

Motorer
Yaris er fortsat tilgængelig med fire forskellige motorer, som alle har en god kombination af flotte ydelser, lavt brændstofforbrug og lav forurening. De tre benzinmotorer er 1.0-liter med 65 hk, 1.3 med 87 hk og 1.5 med 105 hk. Dieselmotoren, der er 2. generation af common-rail-typen, er på 1.4 liter og yder 75 hk.1.3 liters motoren i Toyota Yaris er ny og baseret på en videreudvikling af 1.0-liters motoren og opfylder, som de tre øvrige benzinmotorer, allerede nu EURO step IV emissionsnormerne, der bliver gældende fra 2005.Yaris Verso er tilgængelig med de velkendte 1.3 og 1.5 liters VVT-i-benzinmotorer med henholdsvis 84 hk og 105 hk samt 1.4 liters common-rai- dieselmotoren på 75 hk. Begge benzinmotorer opfylder EURO step IV emissionsnormerne.

Ny type gearkasse
Alle versioner er som tidligere forsynet med en 5-trins automatgearkasse, men nu bliver det også muligt at få Toyota Yaris 1.0 med skifteautomatik og mulighed for sekventiel gearskifte. Systemet hedder Multi Mode Transmission og er en videreudvikling af den standardmonterede manuelle 5-trins gearkasse. Når gearvælgeren placeres i M, skiftes gearet manuelt, med et let ryk frem eller tilbage for op eller nedgearing. Når gearvælgeren placeres i E, får man ikke alene de samme fordele, som når man kører med automatgear, systemet tilpasser sig førerens kørermønster og skifter så hurtigt og præcist, at man samtidig opnår en bedre brændstoføkonomi i forhold til versionen med manuelt gear. 1.3 liters udgaven i såvel Yaris som Yaris Verso kan fås med 4-trins traditionelt automatgear.

Sikkerhed en mærkesag
Yaris har gennem sin relativ korte levetid fået tildelt adskillige priser og udmærkelser for sin fine teknik, sikkerhed og driftssikkerhed. Yaris blev valgt til årets bil i Europa i 2000, og den er af Euro NCAP testet som bilklassens mest sikre bil.
I den årlige tyske TÜV-kvalitetsundersøgelse er Toyota Yaris netop kåret som den mest fejlfri bil i kategorien op til 3 år gamle biler. Yaris var samtidig den mest fejlfri bil i hele testen.Endvidere har Yaris vundet flere sammenlignende test foretaget af danske medier og blev bl.a. i slutningen af 2002 kåret som "Danmarks mest økonomiske bil" af FDM.

Markedets bedste garanti og priser
Som alle øvrige Toyota-produkter er Yaris og Yaris Verso omfattet af 3 års totalgaranti (maks. 100.000), 3 års lakgaranti og 12 års gennemtæringsgaranti.
Prisen for Toyota Yaris med den lille, men utroligt kvikke 1.0 liters VVT-i-motor starter ved kr. 143.002. Modellen med 1.3 liters motor starter ved kr. 151.010, og ønsker man dieseludgaven starter prisen ved kr. 165.030.Da pristillægget for det nye MMT-gear kun bliver på kr. 10.000, forventer Toyota en stor efterspørgsel efter det nye gearsystem. Yaris Verso-priserne starter ved kr. 173.352. Alle oplyste priser er eksklusive leveringsomkostninger og eventuel metallak.Toyota Yaris og Toyota Yaris Verso er allerede ude hos forhandlerne.