Suzuki Swift

Tre gange guld til Suzuki

| -

Årets danske rally-mesterskab blev afgjort lørdag den 11. oktober i Slagelse. Her blev det til en tredobbelt triumf for Suzuki Motorsport, som over seks DM-runder deltog med tre Suzuki Swift’er i tre forskellige klasser.
I gruppe N kunne Kenneth Madsen allerede efter fire runder erklære sig som dansk mester, mens Martin Johansen måtte kæmpe til stregen i gruppe A for at komme øverst på podiet. For Henrik Jensen i Challenge-klassen var det nok at fuldføre finalen for at kunne kalde sig danmarksmester.

I gruppe N for standardbiler med tohjulstræk kørte Kenneth Madsen og Carina Møller i en Suzuki Swift 1,6 Sport. Allerede fra starten af sæsonen gjorde parret sig stærkt gældende og øgede efter hver runde føringen.
Men i finalen var de tæt på at udgå efter at have påkørt et rådyr med 170 km/t. Uheldet kunne dog ikke spolere parrets sejrskurs. De førte komfortabelt og sluttede DM med i alt 100 point, hvilket var 70 point mere end Henrik Larsen i Renault Clio.

Martin Johansen kan for tredje gang notere sig som dansk rallymester i gruppe A for tunede biler, der lige som gruppe N afvikles som Dansk Idrætsforbunds officielle danmarksmesterskab.

Med et forspring på kun 42,5 sekunder over cirka 1.000 kilometers hastighedsprøver kom den 30-årige koldingenser først over stregen i sin forhjulstrukne Suzuki Swift Super 1600. Sammen med andenkører Finn Thomsen måtte han gennem hele opgøret kæmpe om førstepladsen med Ib Kragh i Renault Clio Super 1600. Efter de 6 DM afdelinger endte de begge med 82 point. ”Det er det tætteste DM-opgør, jeg endnu har oplevet,” sagde en glad Martin Johansen efter sejren.


Det blev til endnu et tæt opgør i Challenge-klassen, der afvikles som det officielle mesterskab under Dansk Automobilsports Union.
Med et mulehårs forskel i den samlede stilling kunne Henrik Jensen og Leif Heick hænge guldmedaljen om halsen som vindere af klassen i deres Suzuki Swift 1600 Challenge.

De to kørere kan efter sejren se tilbage på en sæson, hvor de i hvert eneste løb har været de hurtigste i klassen. Dog ikke i finalen, hvor de blev ramt af et teknisk uheld og måtte udgå. Mesterskabet afhang nu af, i hvilken rækkefølge konkurrenterne kom i mål, men det flaskede sig for Suzuki-kørerne, der vandt med ét point over Torben Sørensen og Henrik Petersen.

Suzuki Swift på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Suzuki Swift 1,2 Dualjet
NYHED
89.900 kr.
Suzuki Swift
1,2 Dualjet
Vordingborg
43.000
2015
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Suzuki Swift 1,0 Boosterjet Exclusive SHVS
NYHED
134.900 kr.
Suzuki Swift
1,0 Boosterjet Exclusive SHVS
Vordingborg
32.000
2017
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Suzuki Swift 1,2 Hybrid Exclusive
NYHED
171.900 kr.
Suzuki Swift
1,2 Hybrid Exclusive
Brøndby
1.000
2021
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev