Ford C-MaxOpel Ampera, VW UpSkoda Octavia og Citroën C4 Cactus. Umiddelbart ikke biler, som har så meget med hinanden at gøre, men det har de så alligevel. Det er nemlig listen over de biler, som siden 2010 er kørt med titlen som årets bil i Danmark. En liste som rettelig også skal tilføjes Seat Mii og Skoda Citigo, da de sammen med VW Up delte prisen i 2012. Nu er feltet af biler, som kan blive den næste i rækken, skåret ind til fem kandidater. Fem kandidater, som spænder vidt, lige fra en lille mellemklasse bil til en stor og stærk luksuøs SUV.

To sjældne kandidater

Hvor der de seneste år har været en tendens til, at der altid har været en mikrobil med i feltet, så er det ikke tilfældet i år. I stedet har der sneget sig to dyre luksusbiler med i form af Jaguar XE og Volvo XC90. To biler som på ingen måde henvender sig til den brede befolkning i Danmark, men som altså alligevel nu kan køre med den prestigefyldte titel som årets bil anno 2016. Ud over de to nævnte kandidater, så kan Audi A4 også tilføjes som en tredje kandidat, der er for dyr for de fleste bilkøbere i Danmark, og uden at have statistisk belæg for det, så kan det meget vel være det dyreste felt af kandidater nogensinde. Der er dog ingen af de tre nævnte biler, som er favorit til at køre ind øverst på podiet, men bare det at de er med i finalefeltet, er tegn på nye tider, hvor finanskrisen ikke længere har fat.

Folkelig favorit

Favoritten til at køre med titlen er dog en bil, som henvender sig lidt bredere. Opel Astra er nemlig den fjerde bil i feltet, og det er den, som de fleste forventer vil vinde titlen, netop fordi den henvender sig til langt flere mennesker, hvilket tidligere har været en fordel i kampen om titlen som årets bil. Den sidste bil, som har fundet vej til det endelige finalefelt, er den nye Mazda CX-3, der hos forskellige spiludbydere også har en reel chance for at løbe med titlen, og den lille kompakte crossover har da også mere folkelig appel end de noget dyrere konkurrenter. Den endelige kåring finder steder den 26.november, og så må tiden vise, om det bliver til en favoritsejr, eller om der bliver plads til en overraskelse.