Versatility Concept Car fra Volvo

| -

"Elegance og høj kvalitet er til syvende og sidst det, som forfører kunderne", mener José Diaz de la Vega, der er kreativ direktør for strategisk design hos Volvo Cars. Versatility Concept Car er en designvision af, hvordan den forførelse kan tolkes i en fremtidig bil i Volvo's V-modelserie.

På biludstillingen i Geneve og lige nu i Stockholm viser Volvo Cars en ny konceptbil: Versatility Concept Car (VCC). Der er tale om et design-studie, der viser, hvorledes en fremtidig luksus-stationcar fra Volvo kunne se ud.

VCC er resultatet af et tæt samarbejde mellem to af Volvo's designafdelinger i hhv. Barcelona og Göteborg. En del af inspirationen stammer fra Volvo's rige designarv: Den distinkt udformede bagende med glasrude findes også på Safety Concept Car, og dens rødder går tilbage til P1800 ES fra 1971. Den store distingverede kølergrill kan spores tilbage til Volvo 164 fra 1968.

Avancerede lygter
Blandt de mest fremtrædende træk i fronten findes de næsten rektangulære, lodrettet lygter. Indvendig i lygterne anvendes et system, som kaldes "Static Bending Light" med tre lysenheder, som rettes i forskellige vinkler. Den øverste rettes ligeud og fungerer som et almindeligt nærlys, den midterste følger bilens retning og lyser op den vej, som bilen drejer, mens den yderste lygte indeholder fjernlys og sidelys.

VCC udmærker sig også designmæssigt ved, at bilen ikke har nogen B-stolpe, idet bagdørenes hængsler er monteret i den bageste i stedet for den forreste dørkant. Denne designløsning gør, at man bedre kan se det fantastiske interiør, men vil af sikkerhedsårsager ikke blive anvendt i serieproduktion.

Samtidig er der anvendt højstyrke-stål i A-stolperne, hvilket har muliggjort en mere slank konstruktion og dermed et betydeligt bedre udsyn –uden at det har påvirket sikkerheden.

Forsæderne er monteret på skinner, som er integreret i den yderste dørtrins- plade og midterkonsollen. Det giver bagsædepassagererne god fodplads under sæderne. Samtidig kan bagsæderne køres frem og tilbage individuelt, hvilket giver den optimale fleksibilitet mellem bagage- og benplads.Blandt de mange funktioner findes også et bagagerumsgulv, som kan forskubbes bagud, så det bliver lettere at pakke og tømme bilen. Under bagagerumsgulvet er der to opbevaringsrum, et opvarmet og et afkølet.

Volvo på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo V90 2,0 D5 Inscription AWD 235HK Stc 8g Aut.
NYHED
504.900 kr.
Volvo V90
2,0 D5 Inscription AWD 235HK Stc 8g Aut.
Tørring
100.000
2017
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo XC60 2,0 D4 181 Momentum
NYHED
240.000 kr.
Volvo XC60
2,0 D4 181 Momentum
Havdrup
177.000
2015
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo XC90 2,0 D5 235 Inscription aut. AWD
NYHED
Leasingpris/md. 5.616 kr.
Volvo XC90
2,0 D5 235 Inscription aut. AWD
Odense SV
89.000
2016/2017
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev