Volvo C30 Design Concept giver et første indtryk af, hvordan den nye Volvo C30 kommer til at se ud, når den præsenteres på biludstillingen i Paris til september.

Volvo C30 Design Concept er en sportslig, todørs bil med fire sæder og en markant bagklap i glas. Det elegante, moderne look præsenteres i en kombination af to kontrastfarver: Quite White og Very Bronze. Designet afspejler tydeligt flere elementer fra Volvo Safety Concept Car. "Vores mål har været at give Volvo C30 Design Concept en muskuløs og sportslig karakter, men i en kompakt udformning," forklarer Volvo Cars' designdirektør Steve Mattin.

Inspiration fra P1800

Den dynamiske front er karakteriseret af de vinklede forlygter og den lave, brede grill. Ser man hen langs siden, giver de markante hjulkasser og den skrånende taglinie bilen en hurtig silhuet, som understreges af glassets meget tydelige bådform. Bagpartiets profil understreges yderligere af det hestesko-formede baglygtedesign og bagklappen i glas.

"Glas-bagklappen er inspireret af både den klassiske Volvo P1800 ES og SCC konceptbilen. De markante baglygter betyder, at man ikke et øjeblik er i tvivl om, hvilken Volvo man har foran sig," forklarer Steve Mattin.

Fire sæder

Interiøret understreger Volvo C30 Design Concept's sportslige karakter. De individuelle bagsæder med rigelig benplads gør bilen til en ægte firesæders. Bagsæderne er let centrerede, hvilket giver passagererne en fornemmelse af plads og samtidig et godt udsyn fremad. "Pladsen mellem sæderne rummer Volvo's supersmalle, fritstående centerkonsol, som også ses tydeligt gennem glas-bagklappen," siger Steve Mattin.

Plads til bagage, når der er brug for det

Volvo C30 Design Concept er designet til en kundegruppe, som for det meste kun bruger forsæderne. Bagagepladsen under glasbagklappen er tilpasset hverdagens bagage, såsom mapper og sportsudstyr, men med mulighed for plads til meget mere bagage, hvis det ene eller begge bagsæder fældes frem.

Lydanlæg i verdensklasse

Et førsteklasses lydanlæg er en væsentlig del af en god køreoplevelse. Derfor er Volvo C30 Design Concept udstyrret med Volvo's Premium Sound system med 5 x 130 W digital ICE Power forstærker fra Alpine®, Dolby® Pro Logic II Surround og ti højttalere fra danske Dynaudio®.

Femcylindret turbomotor med 260 hk

Med en længde på 424 cm er Volvo C30 Design Concept 23 cm kortere end Volvo S40, men en smule bredere (178 cm). Under motorhjelmen ligger en femcylindret 2,4 liters, turboladet rækkemotor, der yder 260 hk ved 5.500 o/min. og leverer et maksimalt drejningsmoment på 350 Nm mellem 2.100 og 5.000 omdrejninger. Hertil kommer en seks-trins manuel gearkasse. Dermed accelererer Volvo C30 Design Concept fra 0 til 100 km/timen på seks sekunder, mens tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/t.

Holder, hvad den lover

De 19 tommers aluminiumsfælge er monteret med Pirelli Corsa 225/35 R19 dæk. Bremserne fra Brembo har aluminiumskalibre med fire stempler og 330 mm ventilerede bremseskiver både for og bag. "Sportslige køreegenskaber er et must, hvis man vil tiltrække kunderne i denne målgruppe. En bil, som udstråler muskuløs styrke er nødt til også at leve op til sin fremtoning, når man sidder bag rattet," forklarer Håkan Abrahamsson, der er projektchef for C30 projektet.