Volvo præsenterer i dag i Stockholm sin seneste nyhed - Volvo V90. Den stilfulde og alsidige stationcar er nyeste skud på stammen i svenskernes topserie, som også omfatter den prisvindende XC90 SUV og den nyligt introducerede S90 premium sedan.

Volvo har over 60 års erfaring med udvikling og produktion af stationcars eller herregårdsvogne, som de blev kaldt i mange år. Den nye V90 er et skridt fremad, hvad angår æstetik, materialer og finish samtidig med, at den har de praktiske egenskaber, der forbindes med stationcars, når de er bedst.

”Vi står stærkt i stationcar-segmentet,” siger Håkan Samuelsson, administrerende direktør og koncernchef i Volvo Cars. ”Mange mennesker ser os som det ultimative stationcarmærke, og selv om Volvo er meget mere end det, er vi stolte over at have sådan en arv at bygge videre på”.

V90 er den tredje model, der bliver introduceret i Volvo’s topserie. Alle tre bygger på den  modulære skalerbare produktarkitektur (SPA), som giver en række nye muligheder inden for udvikling og design af Volvo’er.

”En moderne stationcar kombinerer en luksuriøs oplevelse med stationcarens praktiske egenskaber og udseende. Interiøret i vores nye Volvo er sofistikeret og har rigelig plads til bagage. Modellen er funktionel på alle fronter – også hvad tilslutningssystemer angår”, siger Thomas Ingenlath, designchef hos Volvo Cars.

Den nye V90 er udstyret med Volvo’s semi-autonome Pilot Assist teknologi, markedets mest avancerede, standardmonterede sikkerhedspakke med Large Animal Detection og et system, der er med til at forhindre, at bilen forlader vejbanen utilsigtet. Samtidig har den tilslutningsmuligheder, der er førende i klassen, og som inkluderer smartphone integrering med Apple CarPlay.

Volvo har arbejdet utrætteligt med køredynamikken i den nye model, og resultatet er en køreoplevelse, der er kendetegnet af forudsigelighed og fornemmelsen af at have kontrol over tingene.

”Med V90 har vi et godt tilbud til kunderne. Vores Power Pulse teknologi giver dieselmotoren en vitaminindsprøjtning, og T8 Twin Engine benzin plug-in hybrid yder 407 hk og klarer ca. 45 km på ren el,” siger Dr. Peter Mertens, chef for Volvo Car’s afdeling for forskning og udvikling”.

Produktionen starter i uge 24-2016
Fra start produceres følgende udstyrsvarianter: Momentum og Inscription. I uge 46 starter produktionen af Kinetic og R-Design udstyrsvarianter.

Priser
Forventede vejledende udsalgspriser på Volvo V90 på det danske marked:

V90 D3 manuel Kinetic fra:                          kr. 595.000,-
V90 D4 automatgear Kinetic fra:                  kr. 650.000,-
Momentum:                                                + kr. 65.000,- (i forhold til Kinetic)
Inscription og R-Design:                              + kr. 70.000,- (i forhold til Momentum)

Beskatningsværdier
Volvo V90 Kinetic D3, manuel:                     kr. 480.000,-
Volvo V90 Kinetic D4, automatgear:             kr. 525.000,-
Momentum:                                                + kr. 40.000,-
Inscription:                                                 + kr. 50.000,- (i forhold til Momentum).