Volvo

Ny Volvo S90

|

Den kommende S90 markerer et stort skridt fremad for Volvo. Svenskerne er bedst kendt for deres SUV’er og stationcars, men med introduktionen af S90 ryster Volvo posen i premium sedanklassen.

Volvo S90 er udstyret med en række nye teknologier, der strækker sig fra avanceret sikkerhed til cloudbaserede apps og tjenester, og er endnu et bevis på det svenske mærkes fortsatte udvikling.

”Da vi introducerede XC90 viste vi, hvor vi var på vej hen. Vi er nu en af spillerne, og efter at have investeret, hvad der svarer til godt 8 milliarder danske kroner i løbet af de seneste fem år, har vi ikke bare nyfortolket, men har levet op til vores løfte om at skabe et nyt, relevant Volvo-mærke,” siger Håkan Samuelsson, koncernchef og administrerende direktør for Volvo Car Group.

Den nye S90 er udstyret med et avanceret, halvautomatisk system, Pilot Assist. Ved hjælp af små, automatiske bevægelser af styretøjet hjælper systemet med at holde bilen inden for vejmarkeringerne op til en motorvejshastighed på op til 130 km/timen. Samtidig er det ikke nødvendigt at have en anden bil foran. Pilot Assist er endnu et skridt hen mod fuldt autonom kørsel, som er et kerneområde i Volvo’s udviklingsarbejde.

S90 kan bl.a. fås med en ren og kraftfuld T8 Twin Engine plug-in hybrid drivline. Samtidig har den et af den store sedanklasses mest luksuriøse interiører og mest smarte nettilsluttede infotainment systemer.

”Vores tanke har været dels at tilføre noget helt nyt til denne ret konservative klasse og dels at skabe en bil, der udstråler lederskab og selvtillid - eller med andre ord: en bil, der er en statsmand værdig. Indvendig får kunderne en luksusoplevelse, der er komfortabel og let at kontrollere,” siger Thomas Ingenlath, designchef hos Volvo Car Group.

S90 introducerer en verdensnyhed i forbindelse med City Safety: Large Animal Detection, et system, der er i stand til at opdage store dyr, som f.eks. elge og heste - dag og nat. Teknologien hjælper med at undgå påkørsel ved hjælp af en intuitiv advarsel og nødbremseassistance. S90 har endvidere draget fordel af Volvo’s nylige investering i en avanceret chassissimulator.

”S90 repræsenterer et stort skridt fremad, hvad angår dynamik, ydelse og køreegenskaber. For at kunne tilbyde præcision, kontrol og komfort har vi nydesignet Volvo køreoplevelsen helt fra grunden,” siger Dr. Peter Mertens, chef for forskning og udvikling hos Volvo Car Group.

S90 bliver introduceret for publikum på North American International Auto Show i Detroit i januar måned 2016.
 

Volvo på biltorvet.dk

Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo V50 1,6 D
NYHED
42.500 kr.
Volvo V50
1,6 D
Tølløse
216.000
2008
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo V50 1,8 125HK Stc
PRIVAT
27.000 kr.
Volvo V50
1,8 125HK Stc
6200 Aabenraa
298.000
2006
Du har nu skjult annoncen, gør den synlig igen ved at klikke her på kortet.
Volvo XC60 2,4 D5 205 Summum aut. AWD
NYHED
199.900 kr.
Volvo XC60
2,4 D5 205 Summum aut. AWD
Fredericia
174.000
2009
icon-licensePlate

Nummerpladeinfo

icon-newsletter

Modtag Biltorvets nyhedsbrev