48.131 biler

Læs mere om Volvo XC90 her

Volvo XC90
Nyhed

Volvo afslører ny V90 Cross Country

Det er næsten 20 år siden, den første Cross Country blev introduceret. Siden er andelen af Cross Country modeller bare vokset, og Volvo-navnet er blevet synonymt med robuste biler, der klarer næsten alle vej- og vejrtyper.

Læs nu
Volvo XC90
Nyhed

Super regnskab fra Volvo

De første seks måneder blev der solgt 43.911 eksemplarer Volvo XC90. Dermed er der solgt i alt 84.532 enheder, siden modellen blev introduceret i 2015, og det overstiger forventningerne.

Læs nu

Volvo XC90 er flagskibet fra de traditionsrige svenskere (nu på kinesiske hænder). XC90 er en stor og sikker SUV, tidligere har den været først med det nyeste inden for sikkerhedsudstyr, og det er også tilfældet, når den nyeste genration af Volvo XC90 bliver introduceret i 2015.

I den nye generation er der flere verdensnyheder på sikkerhedsfronten, da Volvo XC90 blandt andet selv kan bremse op for modkørende, hvis man ikke har set dem ved et venstresving. Desuden kan forsæderne kompensere for de store kræfter, som normalt rammer rygsøjlen, når man køre i rabatten. Det er dog ikke sikkerhedsudstyr, du på nuværende tidspunkt finder i Volvo XC90 på brugtbilsmarkedet, for her er det biler fra første generation, der blev solgt fra 2002 til 2014, som er til salg.

Volvo XC90 fik faktisk kun et enkelt facelift, i løbet af de 12 år produktionen stod på, og det kom i 2006, hvor det især var fronten, som blev modificeret. Ellers skete der små kosmetiske ændringer, og der blev skiftet lidt på motorudvalget i løbet af de 12 år.

Der var dog heller ingen grund til at lave de voldsomme ændringer, da Volvo XC90 holdte høj kvalitet. Det kan man også nyde godt af på brugtbilsmarkedet, hvor man med sindsro kan investere i en brugt Volvo XC90 på trods af, at den har kørt mange kilometer og har nogle år på vejen bag sig. Man skal dog indstille sig på, at priserne stadig er temmelig høje, men det hænger igen sammen med kvaliten, og generelt holder Volvo XC90 prisen rigtig godt, så værditabet burde være acceptabelt.

Konkurrenter

Mercedes-Benz ML-klasse, BMW X5, Audi Q7 og VW Touareg

Udstyr

Udstyrsniveauet er generelt højt, og det er ikke kun, når det kommer til sikkerhedsudstyr. I versionerne fra efter 2006, altså de faceliftede, hedder udstyrspakkerne Kinetic, Momentum og Summum, med Kinetic som den med mindst udstyr og Summum som topmodellen. Momentum pakken blev i 2009 udvidet en smule og fik derefter navnet Edition.

{ "@context": "https://schema.org/", "@type": "Product", "image": "https://www.biltorvet.dk/img/logo-biltorvet-green.svg", "name": "Brugt Volvo XC90", "review": { "@type": "Review", "reviewRating": { "@type": "Rating", "ratingValue": "5" }, "name": "Brugt Volvo XC90", "author": { "@type": "Person", "name": "Mark Thomsen" }, "datePublished": "2020-01-15", "reviewBody": "Alt spiller bare", "publisher": { "@type": "Organization", "name": "Biltorvet.dk" } } }

Indlæser..