48.367 biler

Læs mere om Volvo V50 her

Volvo V50 er egentlig Volvo V40. Det kan måske lyde lidt mærkeligt, men da Volvo i 2004 skulle præsentere den nyeste generation af Volvo S40 og V40, havde de omdøbt Volvo V40 til Volvo V50.

Volvo V50 tog altså over som Volvos bud på en stationcar i segmentet for de mindre mellemklasse biler. De mest drastiske ændringer i forhold til forgængeren Volvo V40 var et mere nutidigt designsprog og et væsentligt stivere karosseri. Platformen for Volvo V50 var udviklet sammen med Ford, og Volvo V50 delte platform med Ford Focus, Mazda 3 og Mazda 5.

Helt i Volvos ånd så var sikkerheden i top i Volvo V50, som scorerede de maksimale fem stjerner i Euro NCAP testen. På motorfronten var Volvo V50 dog ikke helt på samme niveau, som resten af bilen, i hvert fald ikke de mindste motorer. De var ikke dårlige, men de var bare ikke på Volvo niveau. Så det er en god ide at kigge efter en Volvo V50 med en femcylindret motor.

V50 fik et facelift i 2007, hvilket dog primært havde visuel betydning. Den faceliftede udgave af Volvo V50 kan kendes på en mere moderne kofanger og så på baglygterne. Ellers var der ikke meget nyt, og på motorfronten var mulighederne de samme, hvilket vil sige fem forskellige benzinmotorer fra den mindst 1,6 liters med 100 hestekræfter til topmodellen kaldet T5, som efter faceliftet ydede hele 230 hestekræfter. På dieselfronten var der tre versioner, begyndende med en 1,6 liters og en 2,0 liters, begge med fire cylindre og topmodellen kaldet D5 med fem cylindre. Motorprogrammet blev dog opdateret i 2010, hvilket overordnet betød mere økonomiske og kraftfulde motorer. Så der vil umiddelbart være en mærkbar forskel, hvorvidt bilen er før eller efter faceliftet i 2010, men det vil formentlig også skinne igennem på prisen på brugtbilsmarkedet.

Konkurrenter

Der er flere oplagte konkurrenter men man kan nævne Audi A4, BMW 3-serie og Ford Mondeo

Udstyr

Udstyrsniveauet er generelt højt, hvilket man også må forvente, når der er tale om en Volvo, der trods alt er et prestigemærke. Hvad du kan forvente af udstyr afhænger selvfølgelig også af, hvilken årgang din Volvo er, men generelt er sikkerheden i top.Indlæser..