47.749 biler

Læs mere om Mazda 5 her

Mazda 5 blev præsenteret på det danske marked tilbage i 2005. Den første generation var produceret i samarbejde med Ford, og den havde dermed også mange lighedspunkter med Ford C-Max, der som Mazda 5 er en kompakt MPV’er med plads til fem eller syv personer. Dermed gør Mazda 5 sig også i den populære klasse, hvor fleksibilitet, rummelighed og gode priser, gør den til en eftertragtet bil, som mange familier ser som et godt alternativ til de klassiske familiebiler.

I 2010 kom en ny udgave af Mazda 5, som tog flere skridt væk fra Ford C-Max. Især på designfronten var det nye tider for Mazda 5, som havde langt flere lighedspunkter med resten af Mazdas modelprogram. Mazda havde dog fornuftigt holdt fast i skydedørene bagtil, hvilket skiller den ud fra mange af konkurrenterne, og det er faktisk en rigtig god løsning, som letter tilgangen til de bagerste sæder. Mazda 5 er da også sin egen på flere andre væsentlige punkter. Blandt andet fås den kun med en enkelt dieselmotor, mens der er to benzinmotorer at vælge imellem, som via start/stop systemet istop får forbruget helt ned på 19,2 km/l.

På brugtbilsmarkedet er der et fornuftigt udvalg af Mazda 5, som ikke lider af nogle særlige ’sygdomme’. Det er dog en god ide at kigge efter en model, som er blevet undervognsbehandlet, da det forlænger levetiden og holder prisen oppe.

Konkurrenter

Ford C-Max, Peugeot 5008, Seat Altea og VW Touran

Udstyr

Mazda 5 starter med udstyrsniveauet Go, og i denne version kommer Mazda 5 kun med fem sæder. Det inkluderer blandt andet også opvarmet forrude og varme i sæderne. Vil du have syv sæder, så skal du op i Advance, som også fås med den største benzinmotor og start/stop funktion, og der er også rat og gearknop i læder samt klimaanlæg. Der bliver blandt andet fyldt regn- og parkeringssensor på, hvis du vælger Premium, mens toppakken Sport inkluderer el-betjent skydedøre, Bluetooth og overvågning af dæktrykketIndlæser..