Glem alt om køreegenskaber, udsyn og så videre, lige nu beskæftiger vi os kun med design, og vi har sat os for at finde de tre smukkeste stationcars af nyere dato, hvilket vil sige modeller, som stadig sælges hos nyvognsforhandlerne. Prisen og størrelsen spiller dog også en lille rolle, for ellers var det blot blevet tre luksusbiler, som ikke var til at betale, så vi har valgt én i det dyre E-segment, en i klassen for store mellemklasse biler og en i klassen for de mindre mellemklasse biler. 

Vi er helt med på, at smag altid er subjektivt, men dette er også blot vores ydmyge holdning, og vi forventer bestemt ikke, at alle er enige. 

Mercedes CLS Shooting Brake

Ingen over og ingen ved siden af. Det er simpelthen den smukkeste stationcar, der til dato er produceret, men den koster også kassen, og er utilgængelig for de fleste danskere. Designet er gennemtænkt og veludført ned i mindste detalje, og aldrig har en stationcar set så ond og strømlinjet ud. Det er rent lir for øjnene, og hvis budgettet var til det, men det er det langt fra, så ville dette være stationcaren hjemme i garagen, og den ville pynte gevaldigt.  

Se Mercedes CLS Shooting Brake til salg på Biltorvet her

Peugeot 508

Måske et lidt kontroversielt valg, og mange ville måske vælge Opel Insignia fremfor Peugeot 508. Vi synes dog, at franskmændene med lanceringen af Peugeot 508 SW havde fat i det helt rigtige. De smukke og bløde linjer var på fornemmeste vis kombineret med rigtig gode pladsforhold, hvilket gjorde den oplagt som både firma og familiebil. Peugeot 508 er vores valg som den smukkeste stationcar i klassen for de store mellemklassebiler, men Mazda 6 var også gevaldigt inde i overvejelserne. 

Se Peugeot 508 SW til salg på Biltorvet her

Opel Astra Sports Tourer

Her er vi nede i en klasse, hvor mange danskere har råd til at købe bil, og det skinner måske også en smule igennem i forhold til designet, som bestemt ikke tåler sammenligning med eksempelvis Mercedes CLS Shooting Brake. Mindre kan dog bestemt også gøre det, og Opel Astra Tourer er et glimrende eksempel på, at man sagtens kan lave en flot stationcar, uden den behøver at koste en formue. Opel Astra lider måske nok lidt under Opel Insignias store succes, men den mindre Astra er bygget ud fra den samme filosofi om, at bilen skal se sportslig ud. Sportslig er ikke nødvendigvis lig med pæn, men i tilfældet Opel Astra er de skarpe sportslige linjer yderst vellykkede og bilen er elegant.

Se Opel Astra Sports Tourer til salg på Biltorvet her