Der er nok ingen tvivl om, at når man kigger tilbage på 2015 med fokus på bilbranchen, så er det Volkswagen skandalen, de fleste vil huske. Der er dog heldigvis også andre og langt mere positive historier at fortælle fra bilverdenen. Der er meget, som tyder på, at salget af nye biler sætter nye rekorder, og på brugtbilsmarkedet er salget også stabilt med en lille stigning. Der er således i de første 11 måneder af 2015 solgt 4% flere biler på biltorvet.dk i forhold til samme periode året før. 

Ingen umiddelbar straf

Der har været snakket meget om, at netop Volkswagen skandalen vil resultere i, at bilkøberne ville straffe den tyske bilkoncern. Umiddelbart lader købernes straf dog vente på sig. Volkswagen var i oktober måned stadig det mest solgte mærke på nybilsmarkedet med en markedsandel på næsten 12%. Hvis man kigger på salget af brugte biler, så klarer Volkswagen sig også stadig glimrende. Hvis man inkluderer alle biler solgt på biltorvet.dk  i løbet af 2015, så er Volkswagen rigt repræsenteret i toppen af salgslisterne.

VW Golf er størst

En af dem er VW Golf, som traditionelt er en populær bil på brugtbilsmarkedet, og det har på ingen måde ændret sig. Den lille populære mellemklassebil er således stadig den mest solgte brugte bil på biltorvet.dk i løbet af de første 11 måneder af 2015, skarpt forfulgt af VW PassatVW Polo og Skoda Fabia er henholdsvis den anden og tredje mest solgte model i minisegmentet, mens Skoda Octavia indtager tredjepladsen i segmentet over, hvor det kun er Ford Focus, som kiler sig ind imellem Golf og Octavia. Så fordelt over hele året, så er Volkswagen i hvert endnu ikke blevet straffet på brutgtbilsmarkedet. Det er dog i den sammenhæng også interessant at se på, hvordan salget er gået i henholdsvis oktober og november, som er de hele måneder, der er gået, siden skandalen eksploderede.

Alt er normalt

Der er dog heller intet, som tyder på, at de danske bilkøbere umiddelbart straffer Volkswagen på brugtbilsmarkedet. Både i oktober og november var VW golf den mest solgte bil i C-segmentet, som er det segment, der sælges flest biler i. I oktober var VW Golf tilmed den mest solgte bil på biltorvet.dk, mens den i november indtager en tredjeplads efter Ford Fiesta og VW Passat. Netop VW Passat er traditionelt også en populær model på det danske brugtbilsmarked, og hvad angår salget af denne model, så er det også både i oktober og november i top tre. Så indtil videre bliver tyskerne ikke straffet på brugtbilsmarkedet, og så må tiden vise, om det sker, eller om de danske bilkøbere ser bort fra den rullende skandale.