Volkswagen har sat nye mål for microbilerne. Med up! har Volkswagen skabt en unik microbil, der på en og samme tid giver maksimal rumudnyttelse på minimal plads, sparsommelige motorer, intuitive informations- og betjeningssystemer og et sikkerhedsniveau på højde med langt større biler. up! er med sine beskedne 3,54 m en lille bil skræddersyet til den store by, men som de større modeller Polo og Golf, vil også up! tiltale vidt forskellige segmenter med vidt forskellige mobilitetsbehov.


Volkswagen introducerer up! på det danske marked fra marts 2012 og up! vil blive tilbudt i tre udstyrsvarianter: indstigningsmodellen take up!, den komfortorienterede move up! og endelig topversionen high up! På det danske marked bliver up! introduceret med både ESP, servostyring og ikke mindst City Emergency Brake som standardudstyr. Sidstnævnte aktiveres automatisk ved hastigheder under 30 km/h og registrerer via lasersensorer potentielle kollisionsfarer. Dvs. at bilen selv bremser fx ved fodgængere, der er for tæt på bilens front. Dermed nedsætter systemet risikoen for kollisioner markant. Dette er naturligvis særligt vigtigt i byområder. up! er eneste bil i segmentet, der tilbyder dette system og i Danmark bliver det sågar standard på samtlige modeller.

Ny motorgeneration
23,8 km/l. Med up! debuterer en ny generation af tre-cylindrede benzinmotorer. Fra start tilbydes up! med to forskellige
benzinmotorer, der yder hhv. 60 hk/ 44 kW og 75 hk/ 55 kW.

Gennemsnitsforbruget i BlueMotion Technology-versionen (bl.a. med start-stop-system) ligger på 23,8 km/l (60 hk) og 23,2 km/l (75 hk), dermed ligger begge varianter under emmisionsgrænsen på 100 g CO2/ km. Tillige lancerer Volkswagen en E-up! allerede i 2013.

Sympatisk enkel
Med sine beskedne mål på 3,54 m længde, 1,64 m bredde og 1, 48 m højde er up! en af de mindste fire-personers biler til dato. I forhold til de øvrige dimensioner har up! dog en meget lang akselafstand på hele 2,42 m, der er med til at gøre up! meget rummelig. Tillige er et af up!s mest markante designkarakteristika bilens happy face, der er giver up! sin helt egen
personlighed. På designfronten ses Volkswagens dna tydeligt, blandt andet ved de markerede horisontielle linier og forlygternes og grillens forening til én markant linie. Det har været Volkswagens mål at gøre up! enkel og sympatisk i sit formsprog og resultatet er blevet en sympatisk enkel bil.

Optimal rumudnyttelse
Med en af segmentets længste akselafstande og med motorens placering helt i front, har Volkswagen skabt et sandt rumvidunder. Fører og alle tre passagerer vil have oplevelsen af en kompakt bil, men på ingen måde føle sig klemte. Fx har up! et bagagerum på hele 251 l og lægger man bagsæderne ned, har man hele 951 l volumen at gøre godt med. Dette illustrerer meget godt, at up! har potentialet til at blive en af de helt store blandt de små.


Grundlæggende har Volkswagen i up!s indre skabt en kabine, der er gennemsyret af mærkets vanlige funktionalitet: klart og ukompliceret. up! kommer dog med en række individuelle løsninger fx vil armaturet kunne fås i individuelle farver. Tillige vil der til up! blive tilbudt en række up! boxes, særligt designede og praktiske kasser, der skal gøre det mobile liv lidt lettere. Der vil blive tilbudt fx en kids box, en city box og en travel box.

maps + more - Portable Infotainment Device (PID)
Helt nyudviklet til up! er systemet maps + more, der er en såkaldt Portable Infotainment Device (PID). Volkswagen har i relation til up! ønsket at kunne tilbyde sine kunder et attraktivt system, der integrerer navigation, telefoni, information og underholdning, men til en overkommelig pris. Dette er lykkedes med maps + more. PID´en klikkes ganske enkelt ind øverst på bilens midterkonsol. Til forskel for andre lignende systemer er maps + more fuldt integreret med bilens netværk. På den ene side kan man via maps + mores touchscreen aktivere telefon, navigation og infotainment, men samtidig informeres man via skærmen om vigtige informationer om bilen fx vil parkeringsassistenten ParkPilot blive vist grafisk på skærmen. Desuden vil der blive udviklet up! apps, der gør det muligt, at individualisere PID´en helt.