46.186 biler

Læs mere om Buick her

En Buick er et relativt sjældent syn, på de danske veje. Det er b.la. fordi de ikke bliver forhandlet i Danmark. Der findes dog importerede modeller, som ses rundt omkring. Det kunne være en gammel klassiker som Buick Riviera, der er yderst populær blandt bilentusiaster herhjemme. Hvis man skal have fingrene i en Buick, så er brugtbilsmarkedet den oplagte løsning. På brugtbilsmarkedet finder du de gamle antikke modeller, som Rivieraen og Electraen, der altid er i høj kurs. En Buick anses for, at være en rigtig amerikaner bil, på trods af Kina er det land, de sælger flest biler.

Buick er den ældste amerikanske bilproducent, som blev grundlagt i 1903. Men det hele startede allerede i 1899, hvor chef ingeniør Walter Marr, havde lavet de første to prototyper af biler. Men det tog 4 år før stifteren David Buick, gik med til at begynde, at sælge til befolkningen. Udover at være den første sælgende bilforhandler i USA, var de også den virksomhed, som startede bilgiganten General Motors i 1908. General Motors råder i dag, udover Buick, over bilmærker som Cadillac, Chevrolet og GMC. Buick producerede 37 biler i deres første år (1904). I 1908 havde de produceret 8.820 biler. Siden da er det kun gået fremad. De har b.la. kæmpe succes på det asiatiske marked, specielt Kina. Hvor de i øvrigt, sælger flere biler end de gør i USA. De er også kendt indenfor motorsporten, her har de været leverandører af biler til Nascar. Her vandt de to flotte konstruktørmesterskaber i 1981 og 1982.

Buick anses for, at være den første bil nogensinde, som var til salg i USA, tilbage i 1904. Buick er i dag en del af General Motors, som er en multinational virksomhed der designer, producere, handler og sælger biler og reservedele. Buick bliver i dag kun forhandlet i USA, Kina, Canada, Taiwan, Israel og Mexico. Buick logo har været igennem flere forandringer gennem tiden. I dag består logoet af tre skjolde i fædrelandets farver; rød, hvid og blå, dertil omringet af en sølv ring, som giver logoet en oval form.
 

Indlæser..