46.895 biler

Læs mere om Lamborghini her

Automobili Lamborghini er for de fleste en drømmebil, der ligger langt væk fra hvad der er realistisk. Det er en sportsvogn, der er kendt for sit overlegne design og sin hurtighed, og så er den kendt for at være en af de dyreste sportsvogne i verden. Derfor bliver det italienske bilmærke oftest leaset, da det gør det muligt for mange flere at eje den fantastiske sportsvogn i en bestemt periode. Markedet for leasing af en Lamborghini er enormt stort, så det vil også være muligt for dig at finde netop den model, du altid har drømt om. Den dyreste model er Lamborghini Veneno Roadster, der blev introduceret på et italiensk hangarskib i Abu Dhabi i 2013. Både dyr og populær er Lamborghini Avendator, og her er udbuddet en del større. Udbuddet af Lamborghini Avendator var egentlig planlagt til kun at være på 4000 enheder, men efter salget viste sig at være langt større, fortsatte virksomheden produktionen. Der kan nævnes utallige af modeller, der alle har til fælles, at de er sportsvogne, der lever op til enhver bilentusiasts drøm. Både Lamborghini Huracan, Lamborghini Gallardo og Lamborghini Diablo er til at finde på markedet - og flere til. For nyligt introducerede den italienske bilproducent den nye SSUV, Lamborghini Urus. Det er bilfabrikantens bud på en familievenlig bil. Lamborghini Urus er muligvis en reaktion på, at SUV’er i øjeblikket er i enorm vækst, og derfor har Lamborghini introduceret en SSUV (Super Sport Utility Vehicle). SSUV’en er et forsøg på at kombinere egenskaberne fra en SUV med kvaliterne fra den fantastiske “superbil” Lamborghini Avendator.

Historien starter i 1963. Skaberen af de fantastiske sportsvogne blev født i 1916. Han gik under navnet Ferruccio Lamborghini, og han døde i 1993. 30 år inden hans død var denne yderst kompetente, impulsive og viljestærke mand den ledende rolle i grundlæggelsen af virksomheden. Han bevarede sin ledende rolle i de tidlige faser af bilmærkets ekstraordinære historie. Ferruccio var egentlig ejer af en meget succesfuld traktorfabrik, da han startede det nye sportsvognsprojekt som et sideløbende projekt i 1963. Han var en magtfuld mand, der vidste, hvad han ville have, og han var selv ejer af flere sportsvogne. En af hans sportsvogne var en Ferrari, og efter sigende havde han problemer med koblingen. Som fortællingen lyder, nægtede ejeren af Ferrari at hjælpe Ferruccio, fordi han jo “bare” var traktorproducent og ikke havde forstand på sportsvogne. Sådan startede Ferruccios produktion af superbiler, der skulle konkurrere mod Ferrari. De berømte Lamborghini modeller bliver produceret i Bologna i Italien. Selvom Ferruccio er skaberen og hjernen bag det verdenskendte bilmærke, har den italienske bilproducent haft mange ejere gennem årene. Lige nu er deres administrerende direktør og præsident Stephan Winkelmann, som er født i Tyskland men opvokset i Italien.

Den populære Lamborghini Avendator var med i den amerikanske film, Transformers: Age of Extinction. I 2015 blev modellen Lamborghini Veneno Roadster kåret som den dyreste sportsvogn i verden. Da havde den en pris på over 30 millioner danske kroner. Bilmærkets grundlægger, Ferruccio Lamborghini, var født i tyrens stjernetegn. Han var meget fascineret af tyrefægtning, og så var han desuden skaberen af nogle af de mest kraftfulde biler. Derfor forestiller bilmærkets logo naturligvis også

Indlæser..