48.345 biler

Læs mere om Maserati her

Maserati Levante
Guide

Italiensk overflod - brugttest af Maserati Levante

Den er dyr i indkøb og dyr at holde kørende - men hvor meget skal du egentlig forvente at holde på værkstedet med en 580 hestes super-SUV fra italienske Maserati. Det forsøger vi at finde svaret på her.

Læs nu


Året hvor første verdenskrig blev en realitet var også året, hvor et fantastisk og innovativt luksusbilmærke blev skabt. Det italienske bilmærke blev etableret den 1. december 1914 under det fulde navn, Officine Alfieri Maserati. Historien går egentlig endnu længere tilbage, hvor fem af de i alt seks Maserati brødre begyndte deres bilbranchen. De startede med at bygge Grand Prix biler, og den ene bror Alfieri kørte også selv racerløb og vandt også Targa Florio i 1926 i en af de første modeller. I begyndelsen producerede den italienske bilfabrikant egentlig kun tændrør. Den første racerbil blev introduceret i 1922 under navnet Tippo 20. Tippo 20 tabte sit første Grand Prix, men racerbilen blev alligevel vurderet til at være særlig kraftfuld og trofast. Den første rigtige Maserati bil blev lanceret fire år efter Tippo 20. Den blev designet og udviklet af to af brødrene på basis af Diatto køretøjer. 1926 blev årstallet, hvor produktionen af Maserati racerbiler for alvor blev sat i gang, og der blev produceret racerbiler med både, 4, 6, 8 og hele 16 cylindre. Brødrene fortsatte med at lede en succesfuld forretning, indtil de i 1937 valgte at sælge det luksuriøse bilmærke til familien Adolfo Orsi. Adolfo Orsi-familien flyttede hovedkvarter fra Bologna til Modena, hvor bilfabrikanten har hovedsæde i dag. Selvom brødrene valgte at give faklen videre, fortsatte bilfabrikanten sit fokus på motorsport. I 1968 blev det italienske bilmærke opkøbt af Citroën, der udviklede tre nye modeller og producerede Maserati motorer til brug i Citroën biler. I 1975 overtog en argentinsk racerkører ejerskabet af det luksuriøse bilmærke, og endeligt overtog FIAT Group Automobiles virksomheden i 1993.

Maserati GranTurismo har fået sit navn, fordi GranTurismo er betegnelsen for en stor vogn til lange rejser. Maserati GranTurismo er dermed en sportsvogn med god plads og fire sæder, selvom den kun har to døre. Maserati Levante er den første SUV bil fra bilproducenten. Den har fået sit navn efter en østlig vind i den vestlige del af Middelhavet. Levante har et permanent firehjulstræk og sætter hård konkurrence over for andre luksuriøse SUV biler. Maserati Quattroporte har fået sit navn, fordi Quattroporte ganske enkelt betyder “fire døre” på italiensk. Der er brugt flere forskellige farver i det velkendte Maserati logo. Det er designet af en af de seks Maserati brødre, der havde særlige evner inden for kunst. Bilfabrikantens logo forestiller det traditionelle symbol for fabrikkens hjemby, Bologna. Kompositionen indeholder en rød trefork med en blå baggrund. Traditionelt repræsenterer treforken Neptuns symbol for magt over syv have. Efter sigende malede den kunstneriske bror bilmærkets logo baseret på det berømte Neptun springvand i Bologna.

Indlæser..